Denne kaken er en gammel gjenganger men hvetemelet er byttet ut med mandel- og kokosmel. Kaken blir minst like god! Kaken er glutenfri, og er hentet fra boken «Bak glutenfritt med Ulrika»
Denne kaken er en gammel gjenganger men hvetemelet er byttet ut med mandel- og kokosmel. Kaken blir minst like god! Kaken er glutenfri, og er hentet fra boken «Bak glutenfritt med Ulrika»
Forvarm stekeovnen til 150 grader. Visp smør og kokossukker luftig i en bolle. Tilsett eggeplommene, en om gangen under stadig omrøring. Bland mandelmel, kokosmel og bakepulver, og vend det inn i smørblandingen. Fordel deigen jevnt på et bakepapirkledd stekebrett.
Visp eggehviter og sukrin til et fast skum og fordel det over kakedeigen. Dryss over mandelflak og stek kaken i ca 30 minutter midt i stekeovnen, eller til marengsen er tørr og har fått farge. Avkjøl kaken på bakepapiret.
Del kaken på midten, og legg den ene halvdelen på et stort fat med marengsdelen opp. visp fløte og vaniljepulver til krem og fordel den på marengsen. Skjær jordbærene i mindre biter og fordel halvparten og de andre bærene oppå kremen.
Legg den andre halve kakebunnen oppå marengsen og pynt den med de bærene som er igjen, og mynteblad.
Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 150 grader. Visp smør og kokossukker luftig i en bolle. Tilsett eggeplommene, en om gangen under stadig omrøring. Bland mandelmel, kokosmel og bakepulver, og vend det inn i smørblandingen. Fordel deigen jevnt på et bakepapirkledd stekebrett.
Visp eggehviter og sukrin til et fast skum og fordel det over kakedeigen. Dryss over mandelflak og stek kaken i ca 30 minutter midt i stekeovnen, eller til marengsen er tørr og har fått farge. Avkjøl kaken på bakepapiret.
Del kaken på midten, og legg den ene halvdelen på et stort fat med marengsdelen opp. visp fløte og vaniljepulver til krem og fordel den på marengsen. Skjær jordbærene i mindre biter og fordel halvparten og de andre bærene oppå kremen.
Legg den andre halve kakebunnen oppå marengsen og pynt den med de bærene som er igjen, og mynteblad.