Pavlova Belle Hélène

3 h 30 min
Lagret av 252 brukere
Pavlova med pære og sjokolade
Foto: Kristine Ilstad / Det søte liv
Lagret av 252 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker eggehvite
  • 200 g sukker
  • 0.5 ts hvitvinseddik
  • 1.5 ss maisenna
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt

  • 1 boks hermetiske pærer, stor boks

sjokoladesaus

  • 1 dl sukkerlake, fra boksen med pærer
  • 1 ss kremfløte
  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker eggehvite
  • 200 g sukker
  • 0.5 ts hvitvinseddik
  • 1.5 ss maisenna
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt

  • 1 boks hermetiske pærer, stor boks

sjokoladesaus

  • 1 dl sukkerlake, fra boksen med pærer
  • 1 ss kremfløte
  • 100 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig i eddik, vaniljeekstrakt og maisenna med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får en liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en liten grop på toppen av kaken.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru temperaturen ned til 150 grader straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Til sjokoladesausen kokes pærelaken og kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl sjokoladesausen slik at den tykner.
Pynt kaken rett før serving. Fordel først pisket krem smaksatt med vaniljesukker på toppen av kaken. Legg på godt avrente, hermetiske pærer. Øs deretter sjokoladesausen over kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig i eddik, vaniljeekstrakt og maisenna med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får en liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en liten grop på toppen av kaken.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru temperaturen ned til 150 grader straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Til sjokoladesausen kokes pærelaken og kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl sjokoladesausen slik at den tykner.
Pynt kaken rett før serving. Fordel først pisket krem smaksatt med vaniljesukker på toppen av kaken. Legg på godt avrente, hermetiske pærer. Øs deretter sjokoladesausen over kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?