Pavlova Belle Hélène
Pavlova Belle Hélène er en fransk vri på den velkjente marengskaken, og kan pyntes med alle slags bær og frukter. Kaken er inspirert av den nydelige, franske pæredesserten Poire Belle Hélène, som består av søtkokte pærer, vaniljeis, krem og varm sjokoladesaus. Desserten er oppkalt etter den skjønne Helena, kjent fra den Trojanske krig og gresk mytologi.
Pavlova Belle Hélène er en vakker og dramatisk kake å se på, som vekker oppmerksomhet på kakebordet.
Oppskrift av Kristine Ilstad/Det søte liv
Pavlova Belle Hélène er en fransk vri på den velkjente marengskaken, og kan pyntes med alle slags bær og frukter. Kaken er inspirert av den nydelige, franske pæredesserten Poire Belle Hélène, som består av søtkokte pærer, vaniljeis, krem og varm sjokoladesaus. Desserten er oppkalt etter den skjønne Helena, kjent fra den Trojanske krig og gresk mytologi.
Pavlova Belle Hélène er en vakker og dramatisk kake å se på, som vekker oppmerksomhet på kakebordet.
Oppskrift av Kristine Ilstad/Det søte liv
- 4 stykker eggehvite
- 200 g sukker
- 0.5 ts hvitvinseddik
- 1.5 ss maisenna
- 1 ts vaniljeekstrakt
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
Pynt
- 1 boks hermetiske pærer, stor boks
sjokoladesaus
- 1 dl sukkerlake, fra boksen med pærer
- 1 ss kremfløte
- 100 g kokesjokolade
- 4 stykker eggehvite
- 200 g sukker
- 0.5 ts hvitvinseddik
- 1.5 ss maisenna
- 1 ts vaniljeekstrakt
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
Pynt
- 1 boks hermetiske pærer, stor boks
sjokoladesaus
- 1 dl sukkerlake, fra boksen med pærer
- 1 ss kremfløte
- 100 g kokesjokolade
