Smash-kake

1 h 30 min
Lagret av 3115 brukere
Smash-kake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 3115 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Kakebunner

  • 4 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 40 stykker ritzkjeks

Sjokoladekrem

  • 60 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 3 ss sukker
  • 4 stykker eggeplomme

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem
  • 50 g Smash-sjokolade

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Smash-sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunner

  • 4 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 40 stykker ritzkjeks

Sjokoladekrem

  • 60 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 3 ss sukker
  • 4 stykker eggeplomme

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem
  • 50 g Smash-sjokolade

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Smash-sjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs.
Knus Ritzkjeksene fint og vend kjekssmulene inn i marengsen.
Ha bakepapir i bunnen på to runde former (26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.
Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele. Ha hakket kokesjokolade oppi kjelen. La sjokoladen smelte på svak varme sammen med smøret.
Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene. Rør kraftig med en stålvisp til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri.
Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjølig i ca. 1 time til sjokoladekremen har festnet seg.
Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket Smash over. Legg på den andre kakebunnen.
Pisk kremfløten til krem og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt kaken med mer hakket Smash.
Pisk kremfløten til krem og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt kaken med mer hakket Smash.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs.
Knus Ritzkjeksene fint og vend kjekssmulene inn i marengsen.
Ha bakepapir i bunnen på to runde former (26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.
Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele. Ha hakket kokesjokolade oppi kjelen. La sjokoladen smelte på svak varme sammen med smøret.
Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene. Rør kraftig med en stålvisp til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri.
Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjølig i ca. 1 time til sjokoladekremen har festnet seg.
Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket Smash over. Legg på den andre kakebunnen.
Pisk kremfløten til krem og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt kaken med mer hakket Smash.
Pisk kremfløten til krem og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt kaken med mer hakket Smash.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?