Kake med sitronkrem og bær

3 timer

Kake med sitronkrem og bær er en nydelig sommerkake! Lemoncurd eller sitronkrem kan eventuelt byttes ut med pasjonsfruktcurd, eller du kan sløyfe begge deler og heller bruke 5 dl fløte. 

Denne oppskriften er til en rund form på cirka 20 centimeter i diameter.

403 har lagret denne
Kake med sitronkrem og bær

Kake med sitronkrem og bær er en nydelig sommerkake! Lemoncurd eller sitronkrem kan eventuelt byttes ut med pasjonsfruktcurd, eller du kan sløyfe begge deler og heller bruke 5 dl fløte. 

Denne oppskriften er til en rund form på cirka 20 centimeter i diameter.

403 har lagret denne
8
porsjoner
  • 3 stykker egg, store
  • 180 g sukker
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 0.75 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl lemoncurd, gjerne hjemmelaget
  • 500 g bær, friske, som bringebær, jordbær, moreller
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg, store
  • 180 g sukker
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 0.75 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl lemoncurd, gjerne hjemmelaget
  • 500 g bær, friske, som bringebær, jordbær, moreller
Kle formen med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett melken.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken ved 170 grader i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Avkjøl kaken ca. 10 minutter i formen og så videre på rist.
Del kaken i tre jevne lag. Rens bærene og spar noen ekstra pene til pynt. Del jordbærene i skiver eller båter. Skal du bruke moreller i fyllet, må du fjerne morellsteinene.
Pisk fløten til myk krem og vend kremen sammen med lemoncurden.
Legg en bunn på et kakefat. Dryss over bær, og bre over et tykt lag krem. Legg på neste kakebunn, bær og krem. Avslutt med den siste bunnen, bre over et jevnt lag krem, og topp med vakre bær.
La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til ved hjelp av en palett, en lang og smal stekespade eller lignende.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett melken.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken ved 170 grader i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Avkjøl kaken ca. 10 minutter i formen og så videre på rist.
Del kaken i tre jevne lag. Rens bærene og spar noen ekstra pene til pynt. Del jordbærene i skiver eller båter. Skal du bruke moreller i fyllet, må du fjerne morellsteinene.
Pisk fløten til myk krem og vend kremen sammen med lemoncurden.
Legg en bunn på et kakefat. Dryss over bær, og bre over et tykt lag krem. Legg på neste kakebunn, bær og krem. Avslutt med den siste bunnen, bre over et jevnt lag krem, og topp med vakre bær.
La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til ved hjelp av en palett, en lang og smal stekespade eller lignende.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?