Stor rullekake med karamellkrem og bringebær

3 timer

Stor rullekake med karamellkrem og bringebær er fylt med dulce de leche-krem. En klype flaksalt i den søte kremen setter en spiss på det hele, og bringebærene i kaken gir den en deilig friskhet.

Som så mange andre kaker er heller ikke rullekaker ment å vare evig, men bør nytes med det samme. Denne rullekaken med karamellkrem lages i stor langpanne.

Vær klar over at søt kondensert melk ikke er det samme som Vikingmelk. Vikingmelken er ikke like søt, og vil derfor ikke karamelliseres på samme måte. Et godt alternativ til dulce de leche er Hapå, som er klar til bruk rett fra glasset. Uansett får du en deilig rullekake med karamell.

251 har lagret denne
Stor rullekake med karamellkrem og bringebær

Stor rullekake med karamellkrem og bringebær er fylt med dulce de leche-krem. En klype flaksalt i den søte kremen setter en spiss på det hele, og bringebærene i kaken gir den en deilig friskhet.

Som så mange andre kaker er heller ikke rullekaker ment å vare evig, men bør nytes med det samme. Denne rullekaken med karamellkrem lages i stor langpanne.

Vær klar over at søt kondensert melk ikke er det samme som Vikingmelk. Vikingmelken er ikke like søt, og vil derfor ikke karamelliseres på samme måte. Et godt alternativ til dulce de leche er Hapå, som er klar til bruk rett fra glasset. Uansett får du en deilig rullekake med karamell.

251 har lagret denne
8
porsjoner
  • 6 stykker egg, mellomstore
  • 180 g sukker, gjerne finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 kurv bringebær
  • smør, smeltet eller nøytral olje
  • sukker, til rulling, gjerne litt grovkornet

Fyll

  • 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk), evt. glass HaPå
  • 4 dl fløte
  • 1 klype flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker egg, mellomstore
  • 180 g sukker, gjerne finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 kurv bringebær
  • smør, smeltet eller nøytral olje
  • sukker, til rulling, gjerne litt grovkornet

Fyll

  • 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk), evt. glass HaPå
  • 4 dl fløte
  • 1 klype flaksalt
Lag først dulce de leche. Legg den uåpnede boksen med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i ca. 2 ½ time. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen, slik at boksen til en hver tid er dekket av vann.
La boksen bli helt avkjølt før du åpner den. Ferdigkokte, uåpnede bokser har lang holdbarhetstid, så du kan like gjerne koke et par bokser når du først er gang.
Dekk en stor stekeplate med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
Stryk deigen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Vend kaken ut på bakepapir eller et kjøkkenhåndkle strødd med sukker. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl og dra bakepapiret forsiktig av.
Ha 2 gode spiseskjeer med den karamelliserte melken over i en liten kasserolle og tilsett en klype flaksalt. Sett kasserollen til side så lenge.
Ha resten av den karamelliserte melken over i en bolle. Tilsett en klype flaksalt og visp den godt sammen.
Pisk fløten til myk krem. Vend den karamelliserte melken sammen med kremen til en fyldig karamellkrem.
Bre karamellkremen jevnt utover rullekaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Dryss over bringebærene.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet kaken ligger på. Pass på at skjøten ligger ned og flytt rullekaken forsiktig over på et fat.
Varm forsiktig resten av den karamelliserte melken i kasserollen og fordel den i tykke striper over rullekaken som pynt.
Serveres straks. Kaken holder seg også godt 1-2 dager i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først dulce de leche. Legg den uåpnede boksen med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i ca. 2 ½ time. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen, slik at boksen til en hver tid er dekket av vann.
La boksen bli helt avkjølt før du åpner den. Ferdigkokte, uåpnede bokser har lang holdbarhetstid, så du kan like gjerne koke et par bokser når du først er gang.
Dekk en stor stekeplate med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
Stryk deigen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Vend kaken ut på bakepapir eller et kjøkkenhåndkle strødd med sukker. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl og dra bakepapiret forsiktig av.
Ha 2 gode spiseskjeer med den karamelliserte melken over i en liten kasserolle og tilsett en klype flaksalt. Sett kasserollen til side så lenge.
Ha resten av den karamelliserte melken over i en bolle. Tilsett en klype flaksalt og visp den godt sammen.
Pisk fløten til myk krem. Vend den karamelliserte melken sammen med kremen til en fyldig karamellkrem.
Bre karamellkremen jevnt utover rullekaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Dryss over bringebærene.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet kaken ligger på. Pass på at skjøten ligger ned og flytt rullekaken forsiktig over på et fat.
Varm forsiktig resten av den karamelliserte melken i kasserollen og fordel den i tykke striper over rullekaken som pynt.
Serveres straks. Kaken holder seg også godt 1-2 dager i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?