Mål opp alle ingrediensene nøye, finn frem en tresleiv og miksmasteren.
Kok opp vannet i en passe romslig kasserolle. Ikke la vannet stå å koke for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Tilsett smøret og smelt det i det kokende vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i to minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha røren over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.
Bruk en sprøytepose og sprøyt valnøttstore vannbakkels på et stekebrett med bakepapir. Pynt med noen mandelskiver på toppen hvis ønskelig.
Stek kakene ved 200 grader, midt i ovnen, i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Vannbakkelsene kan fylles med krem som for eksempel vaniljekrem, sjokoladekrem, nøttekrem eller kaffekrem.
Nå kan du lage appelsinkremen. Kok opp 4 dl ferskpresset og silt appelsinsaft med 50 g sukker og en splittet vaniljestang.
Visp 4 store eggeplommer, 50 g sukker og 2 ss maisenna (ca. 25 g) godt sammen i en bolle. Eggemassen skal bli helt glatt og uten klumper.
Hell den varme appelsinsaften over eggene under omrøring. Ha alt tilbake i kasserollen og kok kremen til den tykner under konstant visping.
Hell appelsinkremen over i en bolle eller lignende og avkjøl, gjerne over natten, i kjøleskap. Vend inn 2 dl stivpisket krem før bruk.
Bon appetit!
Mål opp alle ingrediensene nøye, finn frem en tresleiv og miksmasteren.
Kok opp vannet i en passe romslig kasserolle. Ikke la vannet stå å koke for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Tilsett smøret og smelt det i det kokende vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i to minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha røren over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.
Bruk en sprøytepose og sprøyt valnøttstore vannbakkels på et stekebrett med bakepapir. Pynt med noen mandelskiver på toppen hvis ønskelig.
Stek kakene ved 200 grader, midt i ovnen, i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Vannbakkelsene kan fylles med krem som for eksempel vaniljekrem, sjokoladekrem, nøttekrem eller kaffekrem.
Nå kan du lage appelsinkremen. Kok opp 4 dl ferskpresset og silt appelsinsaft med 50 g sukker og en splittet vaniljestang.
Visp 4 store eggeplommer, 50 g sukker og 2 ss maisenna (ca. 25 g) godt sammen i en bolle. Eggemassen skal bli helt glatt og uten klumper.
Hell den varme appelsinsaften over eggene under omrøring. Ha alt tilbake i kasserollen og kok kremen til den tykner under konstant visping.
Hell appelsinkremen over i en bolle eller lignende og avkjøl, gjerne over natten, i kjøleskap. Vend inn 2 dl stivpisket krem før bruk.