Marsipankake
Marsipankake går aldri av moten og egner seg til store, festlige anledninger som dåp, konfirmasjon, 17. mai og bryllup.
Marsipankake består gjerne av sukkerbrød og kremfyll som blir dekket av marsipan. Pynt med det du måtte ønske av bær, frukt eller marsipanfigurer.
Denne klassiske marsipankaken er fylt med lag på lag av pisket krem, bringebærsyltetøy og valnøttkjerner, men fyllet kan byttes ut med for eksempel vaniljekrem, banan, jordbær og så videre.
Marsipankaken kan stå 3-4 dager i kjøleskapet.
Vil du heller lage ostekake eller pavlova? Finn inspirasjon til flere 17. mai-kaker her!
Marsipankake går aldri av moten og egner seg til store, festlige anledninger som dåp, konfirmasjon, 17. mai og bryllup.
Marsipankake består gjerne av sukkerbrød og kremfyll som blir dekket av marsipan. Pynt med det du måtte ønske av bær, frukt eller marsipanfigurer.
Denne klassiske marsipankaken er fylt med lag på lag av pisket krem, bringebærsyltetøy og valnøttkjerner, men fyllet kan byttes ut med for eksempel vaniljekrem, banan, jordbær og så videre.
Marsipankaken kan stå 3-4 dager i kjøleskapet.
Vil du heller lage ostekake eller pavlova? Finn inspirasjon til flere 17. mai-kaker her!
Ingredienser
Sukkerbrød
- 5 stk egg, romtemperert
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 9 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 1 dl eplejuice, evt tropisk juice eller melk til dynking
- 10 ss bringebærsyltetøy
- 50 g valnøttkjerner, grovhakket
Pynt
- 500 g marsipan
- friske bær
Slik gjør du:
Sukkerbrød
- 5 stk egg, romtemperert
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 9 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 1 dl eplejuice, evt tropisk juice eller melk til dynking
- 10 ss bringebærsyltetøy
- 50 g valnøttkjerner, grovhakket
Pynt
- 500 g marsipan
- friske bær
Sukkerbrød
Fyll kaken
Pynt kaken
