Marsipankake

2 t 30 min

Marsipankake går aldri av moten og egner seg til store, festlige anledninger som dåp, konfirmasjon, 17. mai og bryllup.

Marsipankake består gjerne av sukkerbrød og kremfyll som blir dekket av marsipan. Pynt med det du måtte ønske av bær, frukt eller marsipanfigurer.

Denne klassiske marsipankaken er fylt med lag på lag av pisket krem, bringebærsyltetøy og valnøttkjerner, men fyllet kan byttes ut med for eksempel vaniljekrem, banan, jordbær og så videre.

Marsipankaken kan stå 3-4 dager i kjøleskapet.

Vil du heller lage ostekake eller pavlova? Finn inspirasjon til flere 17. mai-kaker her!

57 har lagret denne
Marsipankake pyntet med bringebær, jordbær, blåbær og melisdryss
Foto: Silje Sandberg

Marsipankake går aldri av moten og egner seg til store, festlige anledninger som dåp, konfirmasjon, 17. mai og bryllup.

Marsipankake består gjerne av sukkerbrød og kremfyll som blir dekket av marsipan. Pynt med det du måtte ønske av bær, frukt eller marsipanfigurer.

Denne klassiske marsipankaken er fylt med lag på lag av pisket krem, bringebærsyltetøy og valnøttkjerner, men fyllet kan byttes ut med for eksempel vaniljekrem, banan, jordbær og så videre.

Marsipankaken kan stå 3-4 dager i kjøleskapet.

Vil du heller lage ostekake eller pavlova? Finn inspirasjon til flere 17. mai-kaker her!

57 har lagret denne

Ingredienser

10
porsjoner
Obs: Bruk en springform på 24 cm

Sukkerbrød

  • 5 stk egg, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 9 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 dl eplejuice, evt tropisk juice eller melk til dynking
  • 10 ss bringebærsyltetøy
  • 50 g valnøttkjerner, grovhakket

Pynt

  • 500 g marsipan
  • friske bær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sukkerbrød

  • 5 stk egg, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 9 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 dl eplejuice, evt tropisk juice eller melk til dynking
  • 10 ss bringebærsyltetøy
  • 50 g valnøttkjerner, grovhakket

Pynt

  • 500 g marsipan
  • friske bær

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk god tid her, dette avgjør om du får et luftig sukkerbrød. Eggedosisen er tykk nok når du kan skrive Ole i røren før det forsvinner.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell røren over i en springform som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i cirka 35-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken opp ned på en rist, helt til den er kald. Ha den fortsatt i formen.
Løsne sukkerbrødet forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to eller tre bunner og fyll og pynt etter ønske.

Fyll kaken

Pisk kremfløte stiv sammen med melis.
Bruk en god brødkniv eller lignende og del sukkerbrødet i tre lag. Legg den første av sukkerbrødbunnene på et fat og dynk det med litt melk eller eplejuice.
Smør på litt av bringebærsyltetøyet. Ha på krem og valnøtter. Smør kremen ut i et jevnt lag og legg på en ny sukkerbrødbunn. Gjenta prosessen.
Smør tilslutt krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett.

Pynt kaken

Kjevle ut marsipanen til en tynn leiv, cirka 2 mm tykkelse, bruk litt melis eller mel for å forhindre at marsipanen setter seg fast i kjøkkenbenken eller på kjevlen. Rull marsipanen forsiktig på kjevlen og løft den forsiktig over på kaken.
Kle kaken med marsipanen. Bruk håndflatene til å stryke forsiktig langs kanten, samtidig som du strekker lett i marsipanen. Da får du en slett og fin kake uten folder. Bruk en tynn spiss kniv og skjær bort marsipanen rundt kanten til slutt.
Rull ut to pølser av den gjenværende marsipanen og tvinn, for å legge rundt marsipankaken til slutt.
Sett kjølig og pynt med bær rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk god tid her, dette avgjør om du får et luftig sukkerbrød. Eggedosisen er tykk nok når du kan skrive Ole i røren før det forsvinner.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell røren over i en springform som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i cirka 35-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken opp ned på en rist, helt til den er kald. Ha den fortsatt i formen.
Løsne sukkerbrødet forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to eller tre bunner og fyll og pynt etter ønske.

Fyll kaken

Pisk kremfløte stiv sammen med melis.
Bruk en god brødkniv eller lignende og del sukkerbrødet i tre lag. Legg den første av sukkerbrødbunnene på et fat og dynk det med litt melk eller eplejuice.
Smør på litt av bringebærsyltetøyet. Ha på krem og valnøtter. Smør kremen ut i et jevnt lag og legg på en ny sukkerbrødbunn. Gjenta prosessen.
Smør tilslutt krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett.

Pynt kaken

Kjevle ut marsipanen til en tynn leiv, cirka 2 mm tykkelse, bruk litt melis eller mel for å forhindre at marsipanen setter seg fast i kjøkkenbenken eller på kjevlen. Rull marsipanen forsiktig på kjevlen og løft den forsiktig over på kaken.
Kle kaken med marsipanen. Bruk håndflatene til å stryke forsiktig langs kanten, samtidig som du strekker lett i marsipanen. Da får du en slett og fin kake uten folder. Bruk en tynn spiss kniv og skjær bort marsipanen rundt kanten til slutt.
Rull ut to pølser av den gjenværende marsipanen og tvinn, for å legge rundt marsipankaken til slutt.
Sett kjølig og pynt med bær rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?