Romkake
Romkake kan virke komplisert å lage på grunn av alle gangene du skal helle ingredienser frem og tilbake, men alle steg er der for en grunn. Det er derfor viktig at du følger oppskriften.
Velg selv hvor høye ambisjoner du skal ha i den avsluttende pyntingen av kaka. Det viktigste her er ikke pynten, men det er at du lager en kake med de beste råvarer.
Kilde: Adresseavisen.
Romkake kan virke komplisert å lage på grunn av alle gangene du skal helle ingredienser frem og tilbake, men alle steg er der for en grunn. Det er derfor viktig at du følger oppskriften.
Velg selv hvor høye ambisjoner du skal ha i den avsluttende pyntingen av kaka. Det viktigste her er ikke pynten, men det er at du lager en kake med de beste råvarer.
Kilde: Adresseavisen.
- 5 stykker egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 30 g smør
- 1 ts bakepulver
Sukkerlake
- 0.5 stk sitron
- 150 g sukker
- 1 dl vann
- 1 ss rom, brun
Romkake
- 2 stykker egg
- 40 g maizenna
- 4 dl helmelk
- 2 dl fløte
- 150 g sukker
- 4 ss rom, brun
- 3 plate(r) gelatin
Ferdiggjøring
- 200 g melis
- 1 ts rapsolje
- 2 ss vann
- 2 dl fløte
- 50 g mandelflak
- mørk sjokolade
- 5 stykker egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 30 g smør
- 1 ts bakepulver
Sukkerlake
- 0.5 stk sitron
- 150 g sukker
- 1 dl vann
- 1 ss rom, brun
Romkake
- 2 stykker egg
- 40 g maizenna
- 4 dl helmelk
- 2 dl fløte
- 150 g sukker
- 4 ss rom, brun
- 3 plate(r) gelatin
Ferdiggjøring
- 200 g melis
- 1 ts rapsolje
- 2 ss vann
- 2 dl fløte
- 50 g mandelflak
- mørk sjokolade
Sukkerlake
Romkake
Ferdiggjøring
