Pannekake-kake med tyttebær
1 h
Pannekake-kake med tyttebær smaker like godt som dessert som tilbehør til en ertesuppe. Du kan bruke ferske eller fryste tyttebær, eller du kan gjøre det enkelt å bruke ferdigrørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy.
Lagret av 113 brukere
Pannekake-kake med tyttebær smaker like godt som dessert som tilbehør til en ertesuppe. Du kan bruke ferske eller fryste tyttebær, eller du kan gjøre det enkelt å bruke ferdigrørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy.
Lagret av 113 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
pannekakerøre
- 3 stk egg, store
- 5 dl melk
- 200 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 klype kardemomme
- 1 klype salt
- smør, til steking
- 5 dl kremfløte, til servering
Rørte tyttebær
- 4 dl tyttebær
- 1.5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
pannekakerøre
- 3 stk egg, store
- 5 dl melk
- 200 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 klype kardemomme
- 1 klype salt
- smør, til steking
- 5 dl kremfløte, til servering
Rørte tyttebær
- 4 dl tyttebær
- 1.5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren, røren skal bli glatt og klumpfri. Bruk gjerne en hurtigmikser.
La røren svelle en halv times tid før du steker tynne og fine pannekaker i en liten panne.
Rør sammen tyttebær, sukker og vaniljesukker. Rør til sukkeret er oppløst.
Pisk fløten til myk krem og vend inn halvparten av de rørte tyttebærene.
Legg pannekaker og tyttebærkrem lagvis på et lite fat. Server resten av tyttebærene ved siden av.

Bon appetit!
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren, røren skal bli glatt og klumpfri. Bruk gjerne en hurtigmikser.
La røren svelle en halv times tid før du steker tynne og fine pannekaker i en liten panne.
Rør sammen tyttebær, sukker og vaniljesukker. Rør til sukkeret er oppløst.
Pisk fløten til myk krem og vend inn halvparten av de rørte tyttebærene.
Legg pannekaker og tyttebærkrem lagvis på et lite fat. Server resten av tyttebærene ved siden av.