Til hovedinnhold

Rullekake med rørte jordbær og pisket krem

45 min

Rullekake med rørte jordbær og pisket krem er en kake det er veldig lett å like!

Du kan droppe kremen inne i kaken hvis du skulle ønske det. Server eventuelt pisket krem ved siden av eller kle hele rullen med krem og pynt den med bær på toppen.

I denne oppskriften er det brukt rørte bær i stedet for ferdig syltetøy, og rørte bær er faktisk noe av det enkleste du kan lage. Skal du lage mye kan du bruke kjøkkenmaskin, og skal du lage en liten porsjon bruker du bare en gaffel og en passende bolle.

Rens bærene og knus dem sammen med den mengden sukker du ønsker. Blir det rørte bær til overs etter kaken, kan du fryse det ned i små bokser for så å ta opp igjen når du har lyst på noe søtt, friskt og godt.

Lagret av 183 brukere
Rullekake med rørte jordbær og pisket krem

Rullekake med rørte jordbær og pisket krem er en kake det er veldig lett å like!

Du kan droppe kremen inne i kaken hvis du skulle ønske det. Server eventuelt pisket krem ved siden av eller kle hele rullen med krem og pynt den med bær på toppen.

I denne oppskriften er det brukt rørte bær i stedet for ferdig syltetøy, og rørte bær er faktisk noe av det enkleste du kan lage. Skal du lage mye kan du bruke kjøkkenmaskin, og skal du lage en liten porsjon bruker du bare en gaffel og en passende bolle.

Rens bærene og knus dem sammen med den mengden sukker du ønsker. Blir det rørte bær til overs etter kaken, kan du fryse det ned i små bokser for så å ta opp igjen når du har lyst på noe søtt, friskt og godt.

Lagret av 183 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 6 stykker egg
  • 180 g sukker, finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • smør, smeltet, eller nøytral olje
  • 3 dl fløte

Fyll

  • 2 - 3 dl jordbær, rørte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker egg
  • 180 g sukker, finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • smør, smeltet, eller nøytral olje
  • 3 dl fløte

Fyll

  • 2 - 3 dl jordbær, rørte
Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen i ca. 15 minutter til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Vend kaken ut på et ark bakepapir eller et kjøkkenhåndkle strødd med sukker. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl.
Smør de rørte bærene og myk pisket krem jevnt utover kaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Pass på at skjøten ligger ned.
Flytt rullekaken forsiktig over på et fat og server.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen i ca. 15 minutter til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Vend kaken ut på et ark bakepapir eller et kjøkkenhåndkle strødd med sukker. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl.
Smør de rørte bærene og myk pisket krem jevnt utover kaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Pass på at skjøten ligger ned.
Flytt rullekaken forsiktig over på et fat og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?