Bløtkake med iskremfyll

1 h 30 min
Lagret av 322 brukere
Bløtkake med iskremfyll
Lagret av 322 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sukkerbrød 22 cm

  • 5 stykker egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Isbløtkake

  • 0.5 l iskrem, til hvert lag
  • bringebærsyltetøy
  • mørk sjokolade, smeltet pynt på siden
  • 2 dl kremfløte
  • frukt, eller bær til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sukkerbrød 22 cm

  • 5 stykker egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Isbløtkake

  • 0.5 l iskrem, til hvert lag
  • bringebærsyltetøy
  • mørk sjokolade, smeltet pynt på siden
  • 2 dl kremfløte
  • frukt, eller bær til pynt
Bak sukkerbrødet. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
Helles i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes på 175 grader i cirka 30-40 minutter. Avkjøl.
Skjær i tre deler og legg nederste del tilbake i springformen.
Stryk på et tynt lag bringebærsyltetøy. Kjør isen myk i en kjøkkenmaskin med en eltekrok. Når den er passe myk, strykes den utover kakebunnen.
Legg på en kakebunn og gjenta prosessen. Settes i fryseren.
Når kaken er helt gjennomfryst, tas den ut av formen og strykes opp med pisket krem. Sett iskaken direkte over på fatet du skal servere den på. 
Sett i fryseren frem til den skal pyntes.
Ta kaken ut av fryseren og dekorer den. Smelt litt sjokolade og ha i en sprøytepose. Klipp et stort hull og sprøyt på kanten.
Pynt med frukt og bær etter eget ønske. Kaken trenger minimum tre kvarter ute av fryseren før den skal spises.
woman cooking

Bon appetit!

Bak sukkerbrødet. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
Helles i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes på 175 grader i cirka 30-40 minutter. Avkjøl.
Skjær i tre deler og legg nederste del tilbake i springformen.
Stryk på et tynt lag bringebærsyltetøy. Kjør isen myk i en kjøkkenmaskin med en eltekrok. Når den er passe myk, strykes den utover kakebunnen.
Legg på en kakebunn og gjenta prosessen. Settes i fryseren.
Når kaken er helt gjennomfryst, tas den ut av formen og strykes opp med pisket krem. Sett iskaken direkte over på fatet du skal servere den på. 
Sett i fryseren frem til den skal pyntes.
Ta kaken ut av fryseren og dekorer den. Smelt litt sjokolade og ha i en sprøytepose. Klipp et stort hull og sprøyt på kanten.
Pynt med frukt og bær etter eget ønske. Kaken trenger minimum tre kvarter ute av fryseren før den skal spises.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?