Pavlova i langpanne til 17. mai

1 t 30 min

Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester. Denne pavlovaen er enkel å lage og passer til alt fra 17.mai til konfirmasjon, dåp og fine sommerkvelder. 

Marengsbunnen kan du lage noen dager i forveien og oppbevare tørt frem til servering. Pynt med pavlovakrem med vaniljekrem og bær etter ønske.

Tips! Husk at det er viktig at både bollen og vispen er helt ren når du skal piske eggehvitene til pavlova. Eggehvitene må heller ikke ha eggeplommerester i seg.

2975 har lagret denne
Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær
Foto: Eivind Griffith Brænde

Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester. Denne pavlovaen er enkel å lage og passer til alt fra 17.mai til konfirmasjon, dåp og fine sommerkvelder. 

Marengsbunnen kan du lage noen dager i forveien og oppbevare tørt frem til servering. Pynt med pavlovakrem med vaniljekrem og bær etter ønske.

Tips! Husk at det er viktig at både bollen og vispen er helt ren når du skal piske eggehvitene til pavlova. Eggehvitene må heller ikke ha eggeplommerester i seg.

2975 har lagret denne

Ingredienser

12
porsjoner
  • 6 stykker eggehvite, mellomstore/store
  • 350 g sukker, finkornet
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Pavlovakrem med hjemmelaget vaniljekrem

  • 0.5 l melk
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 20 g mel, kan erstattes med maisenna
  • 3 stykker eggeplomme
  • 1 stk egg
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 dl fløte

Til servering

  • 1 boks jordbær
  • 1 boks bringebær
  • 1 boks blåbær
  • mynte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker eggehvite, mellomstore/store
  • 350 g sukker, finkornet
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Pavlovakrem med hjemmelaget vaniljekrem

  • 0.5 l melk
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 20 g mel, kan erstattes med maisenna
  • 3 stykker eggeplomme
  • 1 stk egg
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 dl fløte

Til servering

  • 1 boks jordbær
  • 1 boks bringebær
  • 1 boks blåbær
  • mynte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet.
Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Bre marengsen jevnt utover i langpannen. La gjerne den ytterste kanten være litt høyere enn midtpartiet.
Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Bre marengsen jevnt utover i langpannen. La gjerne den ytterste kanten være litt høyere enn midtpartiet.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i cirka 1 t. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

Pavlovakrem

Hell melken til vaniljekremen i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene over i melken og kok melken sakte opp.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Bland resten av sukkeret sammen med mel eller maisenna. Visp eggeplommer og egg godt sammen i en bolle. Tilsett det tørre og visp godt til blandingen blir helt glatt og klumpfri.
Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping.
Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping. Dette er viktig for å unngå klumper. Visp til kremen blir tykk og blank.
Hell vaniljekremen over i en ren bolle og legg plastfilm helt ned på overflaten av kremen. Hvis det er klumper i kremen, bør den gnis gjennom en sil. Avkjøl
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs dem opp i 3 ss kokende vann.
Visp opp vaniljekremen og rør inn gelatinen. Pisk fløten til krem og vend den inn i vaniljekremen. La vaniljekremen stå kjølig en stund.

Montering

Løft pavlovaen forsiktig over på et passende fat og dra av bakepapiret. Det kan være litt klønete å få av bakepapiret hvis pavlovaen er litt myk på undersiden. Brett ned papiret på den ene kortsiden og skrell det forsiktig av
Løft pavlovaen forsiktig over på et passende fat og dra av bakepapiret. Det kan være litt klønete å få av bakepapiret hvis pavlovaen er litt myk på undersiden. Brett ned papiret på den ene kortsiden og skrell det forsiktig av
Bre vaniljekremen utover pavlovaen og fyll på med friske bær. Kaken kan oppbevares et par timer i kjøleskapet, men bør helst serveres ganske så umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet.
Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Bre marengsen jevnt utover i langpannen. La gjerne den ytterste kanten være litt høyere enn midtpartiet.
Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Bre marengsen jevnt utover i langpannen. La gjerne den ytterste kanten være litt høyere enn midtpartiet.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i cirka 1 t. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

Pavlovakrem

Hell melken til vaniljekremen i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene over i melken og kok melken sakte opp.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Bland resten av sukkeret sammen med mel eller maisenna. Visp eggeplommer og egg godt sammen i en bolle. Tilsett det tørre og visp godt til blandingen blir helt glatt og klumpfri.
Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping.
Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping. Dette er viktig for å unngå klumper. Visp til kremen blir tykk og blank.
Hell vaniljekremen over i en ren bolle og legg plastfilm helt ned på overflaten av kremen. Hvis det er klumper i kremen, bør den gnis gjennom en sil. Avkjøl
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs dem opp i 3 ss kokende vann.
Visp opp vaniljekremen og rør inn gelatinen. Pisk fløten til krem og vend den inn i vaniljekremen. La vaniljekremen stå kjølig en stund.

Montering

Løft pavlovaen forsiktig over på et passende fat og dra av bakepapiret. Det kan være litt klønete å få av bakepapiret hvis pavlovaen er litt myk på undersiden. Brett ned papiret på den ene kortsiden og skrell det forsiktig av
Løft pavlovaen forsiktig over på et passende fat og dra av bakepapiret. Det kan være litt klønete å få av bakepapiret hvis pavlovaen er litt myk på undersiden. Brett ned papiret på den ene kortsiden og skrell det forsiktig av
Bre vaniljekremen utover pavlovaen og fyll på med friske bær. Kaken kan oppbevares et par timer i kjøleskapet, men bør helst serveres ganske så umiddelbart.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?