Pavlova er en søt og sprø kake som passer like godt året rundt. Denne varianten kommer med sjokoladekrem og krokan for en myk og mektig smak. For å gjøre det enda enklere for deg selv, kan du gjerne lage pavlovabunnen i forkant og oppbevare den kjølig. Søt og heftig, sprø og luftig, og alt du måtte ønske deg i én og samme kake.
Pavlova er en søt og sprø kake som passer like godt året rundt. Denne varianten kommer med sjokoladekrem og krokan for en myk og mektig smak. For å gjøre det enda enklere for deg selv, kan du gjerne lage pavlovabunnen i forkant og oppbevare den kjølig. Søt og heftig, sprø og luftig, og alt du måtte ønske deg i én og samme kake.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Vend til slutt inn kakao blandet med finhakket sjokolade (rør minst mulig). Tegn 4 sirkler med 18 cm i diameter fordelt på to bakepapirark. Fordel sjokolademarengsen og smør den jevnt utover i de fire markerte sirklene. Bak marengsbunnene i 30 minutter. Skru av varmen og la marengsen stå i ovnen i ytterligere 30 minutter før de tas ut og avkjøles i romtemperatur.
Hakk og smelt sjokoladen til kremen. Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen ost og smør til en jevn og glatt masse. Tilsett siktet melis og kakao og visp til alt er godt blandet. Stopp maskinen og skrap ned langs kantene med jevne mellomrom. Visp inn sjokolade og rømme. Sjokoladekremen skal bli glatt, tykk og blank.
Legg marengsbunner og sjokoladekrem lagvis på et passende fat. Avslutt med en marengsbunn på toppen og et par tynne striper sjokoladekrem på toppen der igjen.
Dryss over hakket krokan. Pynt om ønskelig med litt myk pisket krem (smak den gjerne til med litt espressopulver) og noen karamelltråder.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 130 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Vend til slutt inn kakao blandet med finhakket sjokolade (rør minst mulig). Tegn 4 sirkler med 18 cm i diameter fordelt på to bakepapirark. Fordel sjokolademarengsen og smør den jevnt utover i de fire markerte sirklene. Bak marengsbunnene i 30 minutter. Skru av varmen og la marengsen stå i ovnen i ytterligere 30 minutter før de tas ut og avkjøles i romtemperatur.
Hakk og smelt sjokoladen til kremen. Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen ost og smør til en jevn og glatt masse. Tilsett siktet melis og kakao og visp til alt er godt blandet. Stopp maskinen og skrap ned langs kantene med jevne mellomrom. Visp inn sjokolade og rømme. Sjokoladekremen skal bli glatt, tykk og blank.
Legg marengsbunner og sjokoladekrem lagvis på et passende fat. Avslutt med en marengsbunn på toppen og et par tynne striper sjokoladekrem på toppen der igjen.
Dryss over hakket krokan. Pynt om ønskelig med litt myk pisket krem (smak den gjerne til med litt espressopulver) og noen karamelltråder.