Pavlova er enkelt å lage og kan varieres etter ønske. Denne varianten er toppet med nydelig bringebærkrem og friske bær for en frisk og sommerlig vri, mens utsiden er sprø er den deilig og kremete inni. Er det den klassiske pavlovaen du ser etter? Her finner du oppskrift på Pavlova med vaniljekrem og bær av Lise Finckenhagen.
Pavlova er enkelt å lage og kan varieres etter ønske. Denne varianten er toppet med nydelig bringebærkrem og friske bær for en frisk og sommerlig vri, mens utsiden er sprø er den deilig og kremete inni. Er det den klassiske pavlovaen du ser etter? Her finner du oppskrift på Pavlova med vaniljekrem og bær av Lise Finckenhagen.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Husk bare at når du skal piske eggehviter er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Egghvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs.
Tilsett eddik og visp 10 sekunder til. Form en stor rund marengskake (ca 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem og bre kremen over pavlovaen.
Pynt med friske bær og revet sjokolade og server.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Husk bare at når du skal piske eggehviter er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Egghvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs.
Tilsett eddik og visp 10 sekunder til. Form en stor rund marengskake (ca 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem og bre kremen over pavlovaen.
Pynt med friske bær og revet sjokolade og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto