Pavlova med bringebærkrem

1 h 30 min
Lagret av 399 brukere
Pavlova med bringebærkrem
Lagret av 399 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 stk eggehvite, mellomstore/store
  • 350 g sukker, finkornet
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Bringebærkrem

  • 2 dl bringebær, rørte, evt. bringebærsyltetøy
  • 5 dl fløte

Til pynt

  • 2 bokser bringebær, friske
  • sjokolade, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk eggehvite, mellomstore/store
  • 350 g sukker, finkornet
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Bringebærkrem

  • 2 dl bringebær, rørte, evt. bringebærsyltetøy
  • 5 dl fløte

Til pynt

  • 2 bokser bringebær, friske
  • sjokolade, revet
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Husk bare at når du skal piske eggehviter er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Egghvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs.
Tilsett eddik og visp 10 sekunder til. Form en stor rund marengskake (ca 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem og bre kremen over pavlovaen.
Pynt med friske bær og revet sjokolade og server.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Husk bare at når du skal piske eggehviter er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Egghvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs.
Tilsett eddik og visp 10 sekunder til. Form en stor rund marengskake (ca 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem og bre kremen over pavlovaen.
Pynt med friske bær og revet sjokolade og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?