Kake med bringebærkrem, hvit sjokolade og marsipan er virkelig en drøm. Pynt med noen friske bær og så er den bare å sette på bordet. Oppskriften er til en rund kakeform på 22-24 centimeter.
Kake med bringebærkrem, hvit sjokolade og marsipan er virkelig en drøm. Pynt med noen friske bær og så er den bare å sette på bordet. Oppskriften er til en rund kakeform på 22-24 centimeter.
Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Skill eggene til kakebunnen. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det inn i eggedosisen. Rør inn mandler.
Pisk eggehvitene til myk marengs. Rør 1/3 av marengsen inn i røren. Rør til alt er godt blandet. Vend inn resten av marengsen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist og del kakebunnen i to like store lag.
Legg det ene laget på det fatet kaken skal serveres på. Vask kakeringen og sett den rundt bunnen. Kle innsiden av ringen med bakepapir.
Bløtlegg gelatinplatene til bringebærkremen. Bland sammen bringebær, melis og vanilje. Varm opp under omrøring.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur.
Pisk fløten til myk krem. Bland 1/3 av kremen sammen med bærene mens bærene fortsatt er litt lune. Vend inn resten av kremen og hell 2/3 av bringebærkremen over bunnen. 4 timer.
Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av bringebærkremen på toppen. Stryk den utover i et jevnt lag. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.
Fjern kakeringen og bakepapiret. Kjevl marsipanen ut til et bånd som er langt nok og bredt nok til å dekke hele kanten.
Legg båndet tett inntil kaken hele veien rundt, fjern eventuell overflødig marsipan slik at skjøten blir pen. Pynt kaken med bringebær og rikelig med høvlet hvit sjokolade.
Bon appetit!
Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Skill eggene til kakebunnen. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det inn i eggedosisen. Rør inn mandler.
Pisk eggehvitene til myk marengs. Rør 1/3 av marengsen inn i røren. Rør til alt er godt blandet. Vend inn resten av marengsen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist og del kakebunnen i to like store lag.
Legg det ene laget på det fatet kaken skal serveres på. Vask kakeringen og sett den rundt bunnen. Kle innsiden av ringen med bakepapir.
Bløtlegg gelatinplatene til bringebærkremen. Bland sammen bringebær, melis og vanilje. Varm opp under omrøring.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur.
Pisk fløten til myk krem. Bland 1/3 av kremen sammen med bærene mens bærene fortsatt er litt lune. Vend inn resten av kremen og hell 2/3 av bringebærkremen over bunnen. 4 timer.
Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av bringebærkremen på toppen. Stryk den utover i et jevnt lag. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.
Fjern kakeringen og bakepapiret. Kjevl marsipanen ut til et bånd som er langt nok og bredt nok til å dekke hele kanten.
Legg båndet tett inntil kaken hele veien rundt, fjern eventuell overflødig marsipan slik at skjøten blir pen. Pynt kaken med bringebær og rikelig med høvlet hvit sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto