Waleskringle
Waleskringle eller vannbakkelskringle kan gjerne være fast innslag på enhver familiesammenkomst! Oppskriften er en skikkelig kakeklassiker som aldri går av moten. Denne kringlen er laget av vannbakkels, og oppskriften er en grunnoppskrift som kan benyttes til både salte og søte kremer. Du kan lage mye godt av vannbakkels, som for eksempel profiteroles eller eclairs fylt med vaniljekrem, svaner med ostekrem eller og kremfylte boller. Vil du ha litt ekstra smak og farge, kan glasuren gjerne lages av for eksempel bringebærsaft.
Å lage vannbakkels er ikke vanskelig, men det er to ting som er viktig å huske. For det første må du la vann og smør eller margarin koke skikkelig opp før melet røres inn. Og til sist - unngå å åpne ovnen før det har gått 30 min. Gjør du det, kan kringlen falle sammen.
Waleskringle eller vannbakkelskringle kan gjerne være fast innslag på enhver familiesammenkomst! Oppskriften er en skikkelig kakeklassiker som aldri går av moten. Denne kringlen er laget av vannbakkels, og oppskriften er en grunnoppskrift som kan benyttes til både salte og søte kremer. Du kan lage mye godt av vannbakkels, som for eksempel profiteroles eller eclairs fylt med vaniljekrem, svaner med ostekrem eller og kremfylte boller. Vil du ha litt ekstra smak og farge, kan glasuren gjerne lages av for eksempel bringebærsaft.
Å lage vannbakkels er ikke vanskelig, men det er to ting som er viktig å huske. For det første må du la vann og smør eller margarin koke skikkelig opp før melet røres inn. Og til sist - unngå å åpne ovnen før det har gått 30 min. Gjør du det, kan kringlen falle sammen.
Ingredienser
- 2.5 dl vann
- 125 g smør, kan bruke margarin
- 125 g hvetemel
- 4 stykker egg, medium størrelse
Slik gjør du:
- 2.5 dl vann
- 125 g smør, kan bruke margarin
- 125 g hvetemel
- 4 stykker egg, medium størrelse
