Waleskringle

1 h
Lagret av 243 brukere
Waleskringle
Lagret av 243 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl vann
  • 125 g smør, kan bruke margarin
  • 125 g hvetemel
  • 4 stykker egg, medium størrelse

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl vann
  • 125 g smør, kan bruke margarin
  • 125 g hvetemel
  • 4 stykker egg, medium størrelse
Kok opp vann og smør eller margarin. Det er viktig med et skikkelig oppkok!
Trekk kjelen litt til side og tilsett melet
Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under ganske sterk varme. Det må ikke brenne seg.
Rør kraftig til massen slipper kjelekanten.
Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! Massen skal ikke være for flytende.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og smør eller margarin. Det er viktig med et skikkelig oppkok!
Trekk kjelen litt til side og tilsett melet
Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under ganske sterk varme. Det må ikke brenne seg.
Rør kraftig til massen slipper kjelekanten.
Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! Massen skal ikke være for flytende.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?