Til hovedinnhold

Sjokoladecookies med tahini

25 min

Sjokoladecookies er en favoritt for store og små. Disse har jeg tilsatt tahini, laget av knuste sesamfrø, det gir cookisene en ekstra smaksdybde.

Har du ikke tahini kan du bruke peanøttsmør.

Disse amerikanske kjeksene er så gode at det er lurt å lage dobbelporsjon når du først er i gang!

Lagret av 278 brukere
Sjokoladecookies med tahini
Foto: Silje Sandberg

Sjokoladecookies er en favoritt for store og små. Disse har jeg tilsatt tahini, laget av knuste sesamfrø, det gir cookisene en ekstra smaksdybde.

Har du ikke tahini kan du bruke peanøttsmør.

Disse amerikanske kjeksene er så gode at det er lurt å lage dobbelporsjon når du først er i gang!

Lagret av 278 brukere

Ingredienser

12
stk
  • 100 g meierismør
  • 140 g brunt sukker
  • 80 g tahini, kan erstattes med peanøttsmør
  • 1 stk egg, romtemperert
  • 1 ts vaniljepasta
  • 160 g hvetemel, siktet
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 200 g mørk sjokolade, grovhakket
  • maldonsalt, til å strø over

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g meierismør
  • 140 g brunt sukker
  • 80 g tahini, kan erstattes med peanøttsmør
  • 1 stk egg, romtemperert
  • 1 ts vaniljepasta
  • 160 g hvetemel, siktet
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 200 g mørk sjokolade, grovhakket
  • maldonsalt, til å strø over
Forvarm ovnen til 190 grader.
Visp sammen smør, brunt sukker og tahini til en jevn røre. Pisk inn egg og vaniljepaste. Tilsett mel, bakepulver, kanel og salt og visp til en klumpfri røre. Vend inn sjokoladebitene
Fordel deigen i kuler på ca 1 ss, på et bakepapirkledd stekebrett. Om de ikke er helt runde går det fint. Ca 12 stk på et vanlig stekebrett.
Stek cookiene i 8-10 minutter midt i ovnen. Om de ikke flyter utover nok halvveis i stekingen finnes det et triks.
Ta formen ut av ovnen og bank stekebrettet på benken et par ganger for å få de jevnere og flatere. Sett de så tilbake i ovnen og stek ut tiden. Kakene skal være brune, men fortsatt myke i midten.
La cookiene avkjøles på stekebrettet. De vil fortsette å steke litt på ettervarmen på stekebrettet. Dryss over flaksalt og nyt!
La cookiene avkjøles på stekebrettet. De vil fortsette å steke litt på ettervarmen på stekebrettet. Dryss over flaksalt og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 190 grader.
Visp sammen smør, brunt sukker og tahini til en jevn røre. Pisk inn egg og vaniljepaste. Tilsett mel, bakepulver, kanel og salt og visp til en klumpfri røre. Vend inn sjokoladebitene
Fordel deigen i kuler på ca 1 ss, på et bakepapirkledd stekebrett. Om de ikke er helt runde går det fint. Ca 12 stk på et vanlig stekebrett.
Stek cookiene i 8-10 minutter midt i ovnen. Om de ikke flyter utover nok halvveis i stekingen finnes det et triks.
Ta formen ut av ovnen og bank stekebrettet på benken et par ganger for å få de jevnere og flatere. Sett de så tilbake i ovnen og stek ut tiden. Kakene skal være brune, men fortsatt myke i midten.
La cookiene avkjøles på stekebrettet. De vil fortsette å steke litt på ettervarmen på stekebrettet. Dryss over flaksalt og nyt!
La cookiene avkjøles på stekebrettet. De vil fortsette å steke litt på ettervarmen på stekebrettet. Dryss over flaksalt og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?