Til hovedinnhold

Stjerne- og hjertekjeks

1 h 30 min

Disse småkakene, eller kjeks om du vil, er fine å se på og smaker godt. Her kan du leke deg med både fasong og fyll!

Småkakene passer også perfekt til jul.

Lagret av 172 brukere
Stjerne- og hjertekjeks

Disse småkakene, eller kjeks om du vil, er fine å se på og smaker godt. Her kan du leke deg med både fasong og fyll!

Småkakene passer også perfekt til jul.

Lagret av 172 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 30 g mandler, finmalte og skålede
  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 150 g meierismør, i terninger
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene
  • 1 stk egg, mellomstort/stort
  • 1 - 2 dl bringebærsyltetøy, eller annet tykt syltetøy
  • nutella, HaPå, eller tykk fløtekaramell-saus
  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 30 g mandler, finmalte og skålede
  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 150 g meierismør, i terninger
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene
  • 1 stk egg, mellomstort/stort
  • 1 - 2 dl bringebærsyltetøy, eller annet tykt syltetøy
  • nutella, HaPå, eller tykk fløtekaramell-saus
  • melis
Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk. Kjevl ut deigen (omtrent 1/3) til 0,5 cm tykkelse mellom to lag bakepapir. Trykk ut runde kaker (cirka 6 cm i diameter).
Trykk ut mindre stjerner eller hjerter i halvparten av kakene. Legg bakepapiret med de markerte kakene i kjøleskapet til deigen blir kald igjen – da er det enklere å fjerne overflødig deig. Fortsett sånn til du har bakt ut deigen.
Varm ovnen til 180 grader. Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og fin – og kakene sprø. Avkjøl på brettet.
Smør et jevnt lag syltetøy (eller et annet fyll) på de hele kakene og topp med en stjerne eller kjertekake. Dryss gjerne over litt kakestrøssel eller melis før servering.
Smør et jevnt lag syltetøy (eller et annet fyll) på de hele kakene og topp med en stjerne eller kjertekake.  Dryss gjerne over litt kakestrøssel eller melis før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk. Kjevl ut deigen (omtrent 1/3) til 0,5 cm tykkelse mellom to lag bakepapir. Trykk ut runde kaker (cirka 6 cm i diameter).
Trykk ut mindre stjerner eller hjerter i halvparten av kakene. Legg bakepapiret med de markerte kakene i kjøleskapet til deigen blir kald igjen – da er det enklere å fjerne overflødig deig. Fortsett sånn til du har bakt ut deigen.
Varm ovnen til 180 grader. Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og fin – og kakene sprø. Avkjøl på brettet.
Smør et jevnt lag syltetøy (eller et annet fyll) på de hele kakene og topp med en stjerne eller kjertekake. Dryss gjerne over litt kakestrøssel eller melis før servering.
Smør et jevnt lag syltetøy (eller et annet fyll) på de hele kakene og topp med en stjerne eller kjertekake.  Dryss gjerne over litt kakestrøssel eller melis før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?