Linser med vaniljekrem

3 timer

Linser er klassiske, norske "finkaker" som er å få kjøpt i de fleste konditorier, men hvorfor ikke lage dine egne?

Mørdeigskakene er fylt med vaniljekrem og smaker nydelig! Jeg bruker helst hjemmelaget vaniljekrem, men kakene kan også lages med ferdigkjøpt vaniljekrem.

Oppskriften gir 12 stk, men lag gjerne dobbel porsjon. Kakene er fine å fryse og tiner raskt.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

987 har lagret denne
Linser med vaniljekrem

Linser er klassiske, norske "finkaker" som er å få kjøpt i de fleste konditorier, men hvorfor ikke lage dine egne?

Mørdeigskakene er fylt med vaniljekrem og smaker nydelig! Jeg bruker helst hjemmelaget vaniljekrem, men kakene kan også lages med ferdigkjøpt vaniljekrem.

Oppskriften gir 12 stk, men lag gjerne dobbel porsjon. Kakene er fine å fryse og tiner raskt.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

987 har lagret denne
12
porsjoner

Mørdeig

  • 250 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 75 g melis
  • 1 stk eggeplomme

Vaniljekrem

  • 1 dl kremfløte
  • 1.5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stk eggeplomme
  • 50 g sukker
  • 20 g maisenna

Pynt

  • 2 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 250 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 75 g melis
  • 1 stk eggeplomme

Vaniljekrem

  • 1 dl kremfløte
  • 1.5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stk eggeplomme
  • 50 g sukker
  • 20 g maisenna

Pynt

  • 2 ss melis
Kjør ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en food processor. Avkjøl deigen innpakket i plast (den er nokså bløt i konsistensen, men blir fastere ved avkjøling).
Til vaniljekremen gis kremfløte, melk og vanilje et lett oppkok. Ta kjelen av platen. I en bolle piskes eggeplommer, sukker og maisenna lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kjelen av platen, dekk til med plast og la vaniljekremen avkjøles til den er kald.
Smør linseformer (eller bruk muffinsbrett) med smør og dryss dem med litt hvetemel. Bruk ca 2/3 av deigen til å trykke ut i bunnen og litt oppover kanten på formene.
Fyll vaniljekrem i formene.
Kjevle ut resten av deigen og stikk ut runde lokk. Legg lokkene på formene og klem til i kantene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. La kakene bli helt kalde i formene. Løsne kakene fra formene med en tynn kniv og hvelv dem forsiktig ut. Sikt over melis før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en food processor. Avkjøl deigen innpakket i plast (den er nokså bløt i konsistensen, men blir fastere ved avkjøling).
Til vaniljekremen gis kremfløte, melk og vanilje et lett oppkok. Ta kjelen av platen. I en bolle piskes eggeplommer, sukker og maisenna lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kjelen av platen, dekk til med plast og la vaniljekremen avkjøles til den er kald.
Smør linseformer (eller bruk muffinsbrett) med smør og dryss dem med litt hvetemel. Bruk ca 2/3 av deigen til å trykke ut i bunnen og litt oppover kanten på formene.
Fyll vaniljekrem i formene.
Kjevle ut resten av deigen og stikk ut runde lokk. Legg lokkene på formene og klem til i kantene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. La kakene bli helt kalde i formene. Løsne kakene fra formene med en tynn kniv og hvelv dem forsiktig ut. Sikt over melis før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?