Linser med vaniljekrem
Linser er klassiske, norske "finkaker" som er å få kjøpt i de fleste konditorier, men hvorfor ikke lage dine egne?
Mørdeigskakene er fylt med vaniljekrem og smaker nydelig! Jeg bruker helst hjemmelaget vaniljekrem, men kakene kan også lages med ferdigkjøpt vaniljekrem.
Oppskriften gir 12 stk, men lag gjerne dobbel porsjon. Kakene er fine å fryse og tiner raskt.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Linser er klassiske, norske "finkaker" som er å få kjøpt i de fleste konditorier, men hvorfor ikke lage dine egne?
Mørdeigskakene er fylt med vaniljekrem og smaker nydelig! Jeg bruker helst hjemmelaget vaniljekrem, men kakene kan også lages med ferdigkjøpt vaniljekrem.
Oppskriften gir 12 stk, men lag gjerne dobbel porsjon. Kakene er fine å fryse og tiner raskt.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Mørdeig
- 250 g hvetemel
- 200 g smør
- 75 g melis
- 1 stk eggeplomme
Vaniljekrem
- 1 dl kremfløte
- 1.5 dl helmelk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 stk eggeplomme
- 50 g sukker
- 20 g maisenna
Pynt
- 2 ss melis
Mørdeig
- 250 g hvetemel
- 200 g smør
- 75 g melis
- 1 stk eggeplomme
Vaniljekrem
- 1 dl kremfløte
- 1.5 dl helmelk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 stk eggeplomme
- 50 g sukker
- 20 g maisenna
Pynt
- 2 ss melis
