rask
Biscotti
30 min
Biscotti er en italiensk kjeks med lang holdbarhet, og den kan nytes til nesten alt. Kjeksen passer like godt til sommerens desserter, som den gjør som et av sju slag til jul, til kaffen eller dypper i søt vin. Biscotti oppbevares på tette glass eller i en lufttett boks. Oppskriften rekker til cirka 40 kjeks.
166 har lagret denne
Biscotti er en italiensk kjeks med lang holdbarhet, og den kan nytes til nesten alt. Kjeksen passer like godt til sommerens desserter, som den gjør som et av sju slag til jul, til kaffen eller dypper i søt vin. Biscotti oppbevares på tette glass eller i en lufttett boks. Oppskriften rekker til cirka 40 kjeks.
166 har lagret denne
40
stk
- 2 dl mandler, hasselnøtter og/ eller pistasj, grovhakkede, ristede,
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2 stykker egg, mellomstore
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts sitronskall, eller appelsinskall
- 1 klype anisfrø, knust, eller fennikelfrø
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 dl mandler, hasselnøtter og/ eller pistasj, grovhakkede, ristede,
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2 stykker egg, mellomstore
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts sitronskall, eller appelsinskall
- 1 klype anisfrø, knust, eller fennikelfrø
Varm ovnen til 200 grader. Visp smør og sukker godt sammen til blandingen er lys og kremet.
Tilsett eggene, ett om gangen, og rør inn resten av ingrediensene.
Trill deigen ut til tre jevne tykke pølser. Legg pølsene over på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek pølsene midt i ovnen i cirka 15 minutter. Ta de ut og skjær de opp i 1-2 cm brede skiver. Bruk en god kniv og skjær de litt på skrå.
Stek de videre i cirka 5 minutter på hver side til de blir gylne og sprø.
Avkjøl og oppbevar i beholder med lufttett lokk.

Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader. Visp smør og sukker godt sammen til blandingen er lys og kremet.
Tilsett eggene, ett om gangen, og rør inn resten av ingrediensene.
Trill deigen ut til tre jevne tykke pølser. Legg pølsene over på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek pølsene midt i ovnen i cirka 15 minutter. Ta de ut og skjær de opp i 1-2 cm brede skiver. Bruk en god kniv og skjær de litt på skrå.
Stek de videre i cirka 5 minutter på hver side til de blir gylne og sprø.
Avkjøl og oppbevar i beholder med lufttett lokk.
Finn flere oppskrifter: