Til hovedinnhold

Mazariner

2 h
8 varer
850
Et fat med mange mazariner, en lysegul kake med hvit glasur
Kristine Ilstad - Det søte liv

Mazarin er en skikkelig retrokake, som fortjener å vekkes liv i igjen! Her deler får du oppskriften på Det søte livs mazariner. Denne nydelige, klassiske kaken består av mørdeig, mykt mandelfyll og melisglasur.

Kakene lages tradisjonelt i ovale former. Får du ikke tak i det, går det like fint å bruke runde muffinsformer eller formene i et muffinsbrett.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 20 kaker

Mørdeig

  • 400 g hvetemel
  • 150 g melis
  • 200 g smør
  • 1 stk egg

Mandelfyll

  • 3 stk egg
  • 150 g melis
  • 100 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss hvetemel
  • 250 g mandelmel, lyst
  • 5 dråpe mandelessens, kan sløyfes

Glasur

  • 250 g melis
  • 3 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 400 g hvetemel
  • 150 g melis
  • 200 g smør
  • 1 stk egg

Mandelfyll

  • 3 stk egg
  • 150 g melis
  • 100 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss hvetemel
  • 250 g mandelmel, lyst
  • 5 dråpe mandelessens, kan sløyfes

Glasur

  • 250 g melis
  • 3 ss vann
Ha mel og melis i en food processor. Tilsett smøret og kjør til smøret smuldrer seg jevnt i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg. Dersom deigen virker tørr, kan du tilsett 1-2 spiseskjeer vann. Det skal bli en smidig og fin mørdeig.
Kle mazarinformer med mørdeig. Bruker du papir- eller aluminiumsfolier, trengs de ikke å smøres. Bruker du derimot muffinsbrett, kan det lønne seg å spraye det lett med formfett først. Sett de mørdeigskledde formene i kjøleskapet i ca. 30 minutter, mens du lager fyllet.
Pisk egg og melis tykt og luftig. Rør inn smeltet smør, vaniljesukker og hvetemel. Bland så inn mandelmelet. Smak eventuelt til med et par dråper mandelessens.
Ha mandelfyllet i en sprøytepose og klipp et hull i enden av posen. Ta de mørdeigskledde formene ut av kjøleskapet og sprøyt mandelfyllet i formene.
Sett mazarinene på stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Kakene skal fortsatt være lyse på overflaten når de er ferdigstekte. Avkjøl kakene til de er helt kalde.
Rør sammen melis og vann til en tykk melisglasur. Smør melisglasur på toppen av hver mazarin. Avkjøl til glasuren stivner.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel og melis i en food processor. Tilsett smøret og kjør til smøret smuldrer seg jevnt i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg. Dersom deigen virker tørr, kan du tilsett 1-2 spiseskjeer vann. Det skal bli en smidig og fin mørdeig.
Kle mazarinformer med mørdeig. Bruker du papir- eller aluminiumsfolier, trengs de ikke å smøres. Bruker du derimot muffinsbrett, kan det lønne seg å spraye det lett med formfett først. Sett de mørdeigskledde formene i kjøleskapet i ca. 30 minutter, mens du lager fyllet.
Pisk egg og melis tykt og luftig. Rør inn smeltet smør, vaniljesukker og hvetemel. Bland så inn mandelmelet. Smak eventuelt til med et par dråper mandelessens.
Ha mandelfyllet i en sprøytepose og klipp et hull i enden av posen. Ta de mørdeigskledde formene ut av kjøleskapet og sprøyt mandelfyllet i formene.
Sett mazarinene på stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Kakene skal fortsatt være lyse på overflaten når de er ferdigstekte. Avkjøl kakene til de er helt kalde.
Rør sammen melis og vann til en tykk melisglasur. Smør melisglasur på toppen av hver mazarin. Avkjøl til glasuren stivner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?