Smash-cookies

50 min

Smash-cookies lages i en fei og blir kjempegode!

Smash er en populær, sprø sjokoladesnacks, som er en herlig kombinasjon av friterte, saltede maiskjerner og søt melkesjokolade. I disse cookiesene brukes hakket Smash-sjokolade. Oppskriften gir ca. 24 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

813 har lagret denne
Smash-cookies
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Smash-cookies lages i en fei og blir kjempegode!

Smash er en populær, sprø sjokoladesnacks, som er en herlig kombinasjon av friterte, saltede maiskjerner og søt melkesjokolade. I disse cookiesene brukes hakket Smash-sjokolade. Oppskriften gir ca. 24 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

813 har lagret denne
8
porsjoner
  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 400 g hvetemel
  • 200 g Smash-sjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 400 g hvetemel
  • 200 g Smash-sjokolade
Pisk romtemperert smør sammen med hvitt og brunt sukker.
Pisk inn eggene, ett om gangen, til du får en luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakt, bakepulver og kakao.
Bland så i hvetemelet til en jevn deig. Hakk opp Smash-sjokoladen og vend inn i deigen til slutt.
La deigen stå i kjøleskapet i 15 minutter mens du varmer opp ovnen til 175 grader.
Form deigen til spiseskjestore, runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater. Ha noe avstand mellom kakene, for de flyter litt utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter.
Avkjøl de nystekte kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på rist.
Kakene smaker aller best mens de fortsatt er varme!
woman cooking

Bon appetit!

Pisk romtemperert smør sammen med hvitt og brunt sukker.
Pisk inn eggene, ett om gangen, til du får en luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakt, bakepulver og kakao.
Bland så i hvetemelet til en jevn deig. Hakk opp Smash-sjokoladen og vend inn i deigen til slutt.
La deigen stå i kjøleskapet i 15 minutter mens du varmer opp ovnen til 175 grader.
Form deigen til spiseskjestore, runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater. Ha noe avstand mellom kakene, for de flyter litt utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter.
Avkjøl de nystekte kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på rist.
Kakene smaker aller best mens de fortsatt er varme!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?