Til hovedinnhold

Snickerdoodles

30 min

Snickerdoodles er en amerikansk småkakeklassiker! Småkakene kjennetegnes av sin nydelige smak av sukker og kanel. Snickerdoodles skal være sprø utenpå og myke inni. Kakene oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses, hvis du ikke spiser alle med en gang!

Oppskriften gir 40 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 850 brukere
Snickerdoodle -s amerikansk kakeklassiker
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Snickerdoodles er en amerikansk småkakeklassiker! Småkakene kjennetegnes av sin nydelige smak av sukker og kanel. Snickerdoodles skal være sprø utenpå og myke inni. Kakene oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses, hvis du ikke spiser alle med en gang!

Oppskriften gir 40 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 850 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g smør
  • 350 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel

Pynt

  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 350 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel

Pynt

  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel
Pisk sammen smør og sukker. Tilsett eggene, vaniljeekstrakt og bakepulver, og pisk blandingen luftig. Bland til slutt inn hvetemelet til en jevn deig.
Bland sukker og kanel i en flat suppeskål eller lignende.
Del deigen opp i 40 like store emner, cirka 30 gram deig per kake. Trill hvert emne til runde kuler. Rull kulene i sukker- og kanelblandingen.
Sett kulene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Press kulene flate med bunnen av et glass som dyppes i sukker- og kanelblandingen mellom hver kake. Dette forhindrer at glasset klistrer seg fast til kakene.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 10 minutter, til kakene er gyllenbrune i kantene. La kakene avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk sammen smør og sukker. Tilsett eggene, vaniljeekstrakt og bakepulver, og pisk blandingen luftig. Bland til slutt inn hvetemelet til en jevn deig.
Bland sukker og kanel i en flat suppeskål eller lignende.
Del deigen opp i 40 like store emner, cirka 30 gram deig per kake. Trill hvert emne til runde kuler. Rull kulene i sukker- og kanelblandingen.
Sett kulene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Press kulene flate med bunnen av et glass som dyppes i sukker- og kanelblandingen mellom hver kake. Dette forhindrer at glasset klistrer seg fast til kakene.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 10 minutter, til kakene er gyllenbrune i kantene. La kakene avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?