Småkaker - Madeleines
45 min
Madeleines, Financier og Choux au craquelin høres jo ganske fancy ut, og kanskje mer komplisert enn de faktisk er. Sensuelle, gylne og skjellformede madeleines er litt avhengig av formene for det rette utseende, men jeg kan love deg at disse lubne småkakene blir like gode selv om utseende ikke er helt perfekt.
Lagret av 235 brukere
Madeleines, Financier og Choux au craquelin høres jo ganske fancy ut, og kanskje mer komplisert enn de faktisk er. Sensuelle, gylne og skjellformede madeleines er litt avhengig av formene for det rette utseende, men jeg kan love deg at disse lubne småkakene blir like gode selv om utseende ikke er helt perfekt.
Lagret av 235 brukere
Ingredienser
10
porsjoner
- 3 stykker egg
- 170 g sukker
- 0.5 stk appelsinskall, revet
- 0.5 stk sitronskall, revet
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 190 g mel
- 1.5 ts bakepulver
- 170 g smeltet smør, avkjølt
- smør, til pensling av formene
- mel, til pensling av formene
- melis, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stykker egg
- 170 g sukker
- 0.5 stk appelsinskall, revet
- 0.5 stk sitronskall, revet
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 190 g mel
- 1.5 ts bakepulver
- 170 g smeltet smør, avkjølt
- smør, til pensling av formene
- mel, til pensling av formene
- melis, til pynt
Visp egg, sukker, sitrusskall og vanilje sammen til eggene lysner noe. Det skal ikke bli tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver.
Rør det tørre raskt sammen med eggene, tilsett smør og bland alt sammen til en glatt og jevn røre.
Varm ovnen til 210. Smør madeleineformene godt med smør og dryss dem med mel. Silikonformer trenger normalt ikke å smøres.
Fyll røren over i en sprøytepose og fyll formene nesten fulle.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 6-8 minutter. Det er viktig at ikke kakene stekes for lenge. Vend kakene ut av formene straks de er ferdigstekte.
Drysse lett med melis før servering. Kakene er best nystekte, men holder seg fint et par dager i en lufttett beholder.

Bon appetit!
Visp egg, sukker, sitrusskall og vanilje sammen til eggene lysner noe. Det skal ikke bli tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver.
Rør det tørre raskt sammen med eggene, tilsett smør og bland alt sammen til en glatt og jevn røre.
Varm ovnen til 210. Smør madeleineformene godt med smør og dryss dem med mel. Silikonformer trenger normalt ikke å smøres.
Fyll røren over i en sprøytepose og fyll formene nesten fulle.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 6-8 minutter. Det er viktig at ikke kakene stekes for lenge. Vend kakene ut av formene straks de er ferdigstekte.
Drysse lett med melis før servering. Kakene er best nystekte, men holder seg fint et par dager i en lufttett beholder.