Valnøttkake à la Financier
Valnøttkake à la Financier har muligens fått navnet sitt etter den avlange, gulbarrlignende formen de stekes i. Som oftest er de laget med malte mandler, men her er det brukt valnøtter. Sammen med brunet smør gir valnøttene en dyp og intens smak.
For ekstra glede og saftighet kan du dyppe de nystekte valnøttkakene i en sukkerlake med en klunk rom, men det er ikke nødvendig. Kakene er kjempegode som de er også.
Du kan også bruke andre små former, med andre fasonger. Silikonformer trenger ikke å smøres, men andre former bør smøres godt med smør eller nøytral olje.
Valnøttkake à la Financier har muligens fått navnet sitt etter den avlange, gulbarrlignende formen de stekes i. Som oftest er de laget med malte mandler, men her er det brukt valnøtter. Sammen med brunet smør gir valnøttene en dyp og intens smak.
For ekstra glede og saftighet kan du dyppe de nystekte valnøttkakene i en sukkerlake med en klunk rom, men det er ikke nødvendig. Kakene er kjempegode som de er også.
Du kan også bruke andre små former, med andre fasonger. Silikonformer trenger ikke å smøres, men andre former bør smøres godt med smør eller nøytral olje.
- 150 g smør
- 190 g melis
- 60 g mel
- 100 g valnøtter, malte
- 150 g eggehvite
- valnøtter, hakkede til pynt
- pistasjnøtter, hallede til pynt
Sukkerlake til dypping
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- rom, brun (kan sløyfes)
- 150 g smør
- 190 g melis
- 60 g mel
- 100 g valnøtter, malte
- 150 g eggehvite
- valnøtter, hakkede til pynt
- pistasjnøtter, hallede til pynt
Sukkerlake til dypping
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- rom, brun (kan sløyfes)
