Valnøttkake à la Financier

60 min
156 har lagret denne
Valnøttkake à la Financier
156 har lagret denne
10
porsjoner
  • 150 g smør
  • 190 g melis
  • 60 g mel
  • 100 g valnøtter, malte
  • 150 g eggehvite
  • valnøtter, hakkede til pynt
  • pistasjnøtter, hallede til pynt

Sukkerlake til dypping

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • rom, brun (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 190 g melis
  • 60 g mel
  • 100 g valnøtter, malte
  • 150 g eggehvite
  • valnøtter, hakkede til pynt
  • pistasjnøtter, hallede til pynt

Sukkerlake til dypping

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • rom, brun (kan sløyfes)
Brun smøret i en kasserolle over middelshøy varme. Smøret skal bli nøttebrunt og karamellisert, men pass på så det ikke blir brent. La smøret få avkjøle seg i noen minutter.
Bland sammen melis, mel og malte valnøtter.
Rør inn eggehvitene, litt etter litt, og rør til slutt inn smøret. Avkjøl røren.
Kok opp sukker og vann til sukkerlaken og la det småkoke i 2-3 minutter. Avkjøl laken og tilsett en klunk med rom.
Varm ovnen til 180 grader.
Bruk en sprøytepose og fordel røren i små rektangulære former. Her er det brukt en silikonform med rektangulære fordypninger, 5 cm lange, 3 cm brede og 3 cm dype. Fyll formene trekvart fulle og dryss over litt hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. La kakene få avkjøle seg noen minutter i formene får du forsiktig løfter dem ut.
Dypp de varme kakene raskt i sukkerlaken og la dem gjerne få renne litt av seg på en liten kakerist. Oppbevar kaker som blir til overs i en lufttett beholder.
woman cooking

Bon appetit!

Brun smøret i en kasserolle over middelshøy varme. Smøret skal bli nøttebrunt og karamellisert, men pass på så det ikke blir brent. La smøret få avkjøle seg i noen minutter.
Bland sammen melis, mel og malte valnøtter.
Rør inn eggehvitene, litt etter litt, og rør til slutt inn smøret. Avkjøl røren.
Kok opp sukker og vann til sukkerlaken og la det småkoke i 2-3 minutter. Avkjøl laken og tilsett en klunk med rom.
Varm ovnen til 180 grader.
Bruk en sprøytepose og fordel røren i små rektangulære former. Her er det brukt en silikonform med rektangulære fordypninger, 5 cm lange, 3 cm brede og 3 cm dype. Fyll formene trekvart fulle og dryss over litt hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. La kakene få avkjøle seg noen minutter i formene får du forsiktig løfter dem ut.
Dypp de varme kakene raskt i sukkerlaken og la dem gjerne få renne litt av seg på en liten kakerist. Oppbevar kaker som blir til overs i en lufttett beholder.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?