Makroner uten egg og nøtter
Prøv konditor Jared Chuahs oppskrift på perfekte makroner uten egg og nøtter. Som en erstatning for eggehvite har han blandet sammen et såkalt «potato whip»-pulver og vann til en konsistens som minner om våt sand. Potato whip inneholder potetprotein og selges hos storkjøkkenforhandlere som Gastronaut og A La Carte Produkter. Dette er ikke det samme som potetmel. Konditoren tipser om at det er mulig for privatpersoner å kjøpe fra disse forhandlerne på spesifikke dager eller etter avtale. I stedet for mandelmel har han brukt malte solsikkefrø. Chuah anbefaler å bruke litt konditorfarge i både melblandingen og marengsen for å få ordentlig farge på makronene. Her har han laget fyll inspirert av den populære drikken «pumpkin spice latte». Du kan enten kjøpe ferdig gresskarpuré på boks, eller så kan du skjære flaskegresskar i to og bake dem i ovnen på 180 grader med aluminiumsfolie over i cirka 1 time. Skrap deretter ut kjøttet og mos det til en jevn puré. Fyllet må lages god tid i forveien da det må avkjøles før bruk.
Oppskriften gir cirka 100 makron-kjeks - altså omtrent 50 hele makroner til sammen.
Prøv konditor Jared Chuahs oppskrift på perfekte makroner uten egg og nøtter. Som en erstatning for eggehvite har han blandet sammen et såkalt «potato whip»-pulver og vann til en konsistens som minner om våt sand. Potato whip inneholder potetprotein og selges hos storkjøkkenforhandlere som Gastronaut og A La Carte Produkter. Dette er ikke det samme som potetmel. Konditoren tipser om at det er mulig for privatpersoner å kjøpe fra disse forhandlerne på spesifikke dager eller etter avtale. I stedet for mandelmel har han brukt malte solsikkefrø. Chuah anbefaler å bruke litt konditorfarge i både melblandingen og marengsen for å få ordentlig farge på makronene. Her har han laget fyll inspirert av den populære drikken «pumpkin spice latte». Du kan enten kjøpe ferdig gresskarpuré på boks, eller så kan du skjære flaskegresskar i to og bake dem i ovnen på 180 grader med aluminiumsfolie over i cirka 1 time. Skrap deretter ut kjøttet og mos det til en jevn puré. Fyllet må lages god tid i forveien da det må avkjøles før bruk.
Oppskriften gir cirka 100 makron-kjeks - altså omtrent 50 hele makroner til sammen.
- 500 g solsikkefrø, malte
- 500 g melis
- 5 g konditorfarge, gul
Sirup
- 500 g sukker
- 150 g vann
Eggehvite-erstatning
- 450 g vann
- 50 g Sosa potato whip
Pumpkin spice-fyll
- 1 kg gresskarpuré
- 1 kg appelsinjuice
- 400 g syltesukker, med pektin
- 5 g kanel
- 500 g solsikkefrø, malte
- 500 g melis
- 5 g konditorfarge, gul
Sirup
- 500 g sukker
- 150 g vann
Eggehvite-erstatning
- 450 g vann
- 50 g Sosa potato whip
Pumpkin spice-fyll
- 1 kg gresskarpuré
- 1 kg appelsinjuice
- 400 g syltesukker, med pektin
- 5 g kanel
Pumpkin spice-fyll
Makroner
