Pikekyss
1 h 30 min
4 varer
280
Små, søte pikekyss er enkelt å servere og like enkelt å lage. Marengs er et annet navn på samme sak og de kan farges med litt konditorfarge eller smaksettes med andre smaker (som for eksempel espressopulver, lakrispulver eller frukt/bær essens) om ønskelig. Denne oppskriften gir ca. 50 pikekyss.
Ingredienser
10
porsjoner
- 100 g eggehvite
- 300 g sukker, finkornet
Om ønskelig
- 1 ts vaniljesukker, laget av ekte vanilje
- 3 ss bringebær, tørkede
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g eggehvite
- 300 g sukker, finkornet
Om ønskelig
- 1 ts vaniljesukker, laget av ekte vanilje
- 3 ss bringebær, tørkede
Varm ovnen til 110 grader. Pisk eggehvitene halvstive. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre helt til du får en stiv, seig og blank marengs.
Fordel marengsen i to små boller. Bland vanilje inn i den ene halvparten og bringebær i den andre.
Sprøyt ut små fine pikekyss (ca 25 stk av hver smak) og stek kyssene ca. 1 time.

Bon appetit!
Varm ovnen til 110 grader. Pisk eggehvitene halvstive. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre helt til du får en stiv, seig og blank marengs.
Fordel marengsen i to små boller. Bland vanilje inn i den ene halvparten og bringebær i den andre.
Sprøyt ut små fine pikekyss (ca 25 stk av hver smak) og stek kyssene ca. 1 time.