Scotcheroos: Sprø bar med sjokolade og karamell
«Scotcheroos» er populære, amerikanske barer som får en «crunchy» konsistens fordi de lages med Rice Krispies-frokostblanding. I tillegg gjør sirup og peanøttsmør at barene henger sammen - og at de smaker digg!
På toppen smeltes sjokolade sammen med amerikanske «butterscotch chips» hvis man får tak i det, men vanlige, myke karamellfudge som fås kjøpt i løsvekt i de fleste norske matbutikkene går like bra.
Disse barene gir raskt energi, og er fine å ha med på tur eller når du ellers måtte trenge en liten oppkvikker.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
«Scotcheroos» er populære, amerikanske barer som får en «crunchy» konsistens fordi de lages med Rice Krispies-frokostblanding. I tillegg gjør sirup og peanøttsmør at barene henger sammen - og at de smaker digg!
På toppen smeltes sjokolade sammen med amerikanske «butterscotch chips» hvis man får tak i det, men vanlige, myke karamellfudge som fås kjøpt i løsvekt i de fleste norske matbutikkene går like bra.
Disse barene gir raskt energi, og er fine å ha med på tur eller når du ellers måtte trenge en liten oppkvikker.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 2.5 dl sirup, hvit eller lys
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl peanøttsmør, kremete type
- 1.4 l rice crispies
Glasur
- 300 g lys kokesjokolade
- 200 g karamell, myk karamellfudge
Pynt
- 50 g kokesjokolade
Slik gjør du:
- 2.5 dl sirup, hvit eller lys
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl peanøttsmør, kremete type
- 1.4 l rice crispies
Glasur
- 300 g lys kokesjokolade
- 200 g karamell, myk karamellfudge
Pynt
- 50 g kokesjokolade
