Scotcheroos: Sprø bar med sjokolade og karamell

1 h
Lagret av 229 brukere
Scotcheroos: Sprø bar med sjokolade og karamell
Lagret av 229 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl sirup, hvit eller lys
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl peanøttsmør, kremete type
  • 1.4 l rice crispies

Glasur

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g karamell, myk karamellfudge

Pynt

  • 50 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl sirup, hvit eller lys
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl peanøttsmør, kremete type
  • 1.4 l rice crispies

Glasur

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g karamell, myk karamellfudge

Pynt

  • 50 g kokesjokolade
Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett peanøttsmør. Rør godt.
Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett peanøttsmør. Rør godt.
Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?