Donna Hays sjokoladekjeks-juletre med vaniljekjeks-rådyr

1 t 30 min

Dette juletreet består av sjokoladekjeks, og er minst like fint å se på som det smaker godt. De søte vaniljekjeks-rådyrene, som du finner oppskrift på her, setter prikken over i-en. 
Denne oppskriften gir ett tre.
Oppskrift: Donna Hay/Foto: Donna Hay Magazine 

57 har lagret denne
Donna Hays sjokoladekjeks-juletre med vaniljekjeks-rådyr

Dette juletreet består av sjokoladekjeks, og er minst like fint å se på som det smaker godt. De søte vaniljekjeks-rådyrene, som du finner oppskrift på her, setter prikken over i-en. 
Denne oppskriften gir ett tre.
Oppskrift: Donna Hay/Foto: Donna Hay Magazine 

57 har lagret denne
6
porsjoner
  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 110 g sukker
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 225 g hvetemel, siktet
  • 25 g kakao, siktet
  • 1 stk vaniljekjeksrådyr, se egen oppskrift

Glasur

  • 80 g melis, siktet
  • 2 ts vann, kokende
Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 110 g sukker
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 225 g hvetemel, siktet
  • 25 g kakao, siktet
  • 1 stk vaniljekjeksrådyr, se egen oppskrift

Glasur

  • 80 g melis, siktet
  • 2 ts vann, kokende
Pisk smør og sukker med en elektrisk håndmikser i 6-8 minutter eller til det er lyst og kremet. Tilsett egg og vaniljeekstrakt, og pisk i 2-3 minutter til det er godt blandet. Tilsett mel og kakao, og miks til blandingen akkurat samler seg til en fast deig. Rull deigen ut mellom to bakepapir til den er 3 mm tykk. Avkjøl i 30 minutter eller til den er fast.
Varm ovnen til 160 grader. Dekk to stekebrett med non-stick-papir. Bruk stjerneformer med seks spisser i disse størrelsene: 12 cm, 11 cm, 10 cm, 9 cm, 8 cm, 7 cm, 6 cm, 5 cm, 4 cm og 3 cm. Stikk ut tre av hver størrelse. Plasser dem på stekebrettene og stek i 10 minutter eller til de er tørre å ta på. La de avkjøles i 5 minutter på brettet før de flyttes over til en stekerist for å avkjøles helt.
Lag glasuren ved å blande melis og kokende vann til en jevn blanding.
Stable stjernene fra størst til minst på et serveringsfat, fest dem til hverandre med litt glasur. Dryss litt melis over ved servering, og pynt med vaniljekjeks-reinsdyr.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smør og sukker med en elektrisk håndmikser i 6-8 minutter eller til det er lyst og kremet. Tilsett egg og vaniljeekstrakt, og pisk i 2-3 minutter til det er godt blandet. Tilsett mel og kakao, og miks til blandingen akkurat samler seg til en fast deig. Rull deigen ut mellom to bakepapir til den er 3 mm tykk. Avkjøl i 30 minutter eller til den er fast.
Varm ovnen til 160 grader. Dekk to stekebrett med non-stick-papir. Bruk stjerneformer med seks spisser i disse størrelsene: 12 cm, 11 cm, 10 cm, 9 cm, 8 cm, 7 cm, 6 cm, 5 cm, 4 cm og 3 cm. Stikk ut tre av hver størrelse. Plasser dem på stekebrettene og stek i 10 minutter eller til de er tørre å ta på. La de avkjøles i 5 minutter på brettet før de flyttes over til en stekerist for å avkjøles helt.
Lag glasuren ved å blande melis og kokende vann til en jevn blanding.
Stable stjernene fra størst til minst på et serveringsfat, fest dem til hverandre med litt glasur. Dryss litt melis over ved servering, og pynt med vaniljekjeks-reinsdyr.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?