Til hovedinnhold

Sjokoladekuler med polkastang

1 h

Det beste godteriet lager du selv. Prøv for eksempel myke sjokoladekuler med sprø polkastang! Oppskriften på sjokoladetrøfler fra Donna Hay gir 30 trøfler.

Lagret av 106 brukere
Sjokoladekuler med polkastang

Det beste godteriet lager du selv. Prøv for eksempel myke sjokoladekuler med sprø polkastang! Oppskriften på sjokoladetrøfler fra Donna Hay gir 30 trøfler.

Lagret av 106 brukere

Ingredienser

30
stk
  • 10 stykker polkastang
  • 300 g sjokoladekjeks
  • 400 g mørk sjokolade, smeltet
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 80 ml fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 stykker polkastang
  • 300 g sjokoladekjeks
  • 400 g mørk sjokolade, smeltet
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 80 ml fløte
Kjør polkastengene i en foodprosessor til de er oppmalte. Fjern 2 spiseskjeer av de knuste polkastengene og spar til senere.
Tilsett sjokoladekjeksene i hurtigmikseren sammen med polkastengene og kjør til det er finmalt.
Tilsett vaniljeekstrakten og halvparten av sjokoladen og kjør til det er godt blandet.
Tilsett fløten og kjør til det akkurat har blandet seg. Flytt blandingen til en medium stor bolle og sett den i kjøleskapet i 15 minutter eller til det er fast.
Dekk et bakebrett med bakepapir med non-stick-papir. Rull porsjoner på en spiseskje til kuler og dypp dem i den resterende smeltede sjokolade. Smelt den eventuelt på nytt hvis det trengs.
Plasser trøflene på brettet, og strø de gjenværende to spiseskjeene med knust polkastang over. Avkjøl i 1 time eller til de har stivnet før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør polkastengene i en foodprosessor til de er oppmalte. Fjern 2 spiseskjeer av de knuste polkastengene og spar til senere.
Tilsett sjokoladekjeksene i hurtigmikseren sammen med polkastengene og kjør til det er finmalt.
Tilsett vaniljeekstrakten og halvparten av sjokoladen og kjør til det er godt blandet.
Tilsett fløten og kjør til det akkurat har blandet seg. Flytt blandingen til en medium stor bolle og sett den i kjøleskapet i 15 minutter eller til det er fast.
Dekk et bakebrett med bakepapir med non-stick-papir. Rull porsjoner på en spiseskje til kuler og dypp dem i den resterende smeltede sjokolade. Smelt den eventuelt på nytt hvis det trengs.
Plasser trøflene på brettet, og strø de gjenværende to spiseskjeene med knust polkastang over. Avkjøl i 1 time eller til de har stivnet før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?