Til hovedinnhold

Sjokoladesalami med kjeks og tørket frukt

4 h 30 min

Av utseende kan denne minne om en salamipølse, men innholdet er noe ganske annet.  

Du kan bruke den kjeksen du ønsker. Av tørket frukt og bær og nøtter kan du for eksempel ha i rosiner, pistasjkjerner og ristede hasselnøtter. 

Lagret av 85 brukere
Sjokoladesalami med kjeks og tørket frukt

Av utseende kan denne minne om en salamipølse, men innholdet er noe ganske annet.  

Du kan bruke den kjeksen du ønsker. Av tørket frukt og bær og nøtter kan du for eksempel ha i rosiner, pistasjkjerner og ristede hasselnøtter. 

Lagret av 85 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade
  • 50 g smør
  • 1 stk egg
  • 150 g kjeks, mandelkjeks amaretti, biscotti
  • 100 g tørket frukt, bær og nøtter
  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g mørk sjokolade
  • 50 g smør
  • 1 stk egg
  • 150 g kjeks, mandelkjeks amaretti, biscotti
  • 100 g tørket frukt, bær og nøtter
  • melis
Knus kjeksen, skjær tørket frukt i biter og grovhakk eventuelle nøtter.
Hakk sjokolade og ha den i en bolle sammen med smøret. Sett bollen over et vannbad og smelt sjokoladen og smøret sammen. Ta bollen til side og visp egget inn i sjokoladeblandingen. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk - bruk eventuelt en stavmikser. Bland inn kjeks, frukt og nøtter.
Hell massen ut på et stykke matpapir og rull den sammen til en tykk pølse. Legg rullen i kjøleskapet og la den ligge der i minst 4 timer, eller til den har stivnet. Rull hele «sjokoladesalamien» i litt melis før den skjæres i skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen, skjær tørket frukt i biter og grovhakk eventuelle nøtter.
Hakk sjokolade og ha den i en bolle sammen med smøret. Sett bollen over et vannbad og smelt sjokoladen og smøret sammen. Ta bollen til side og visp egget inn i sjokoladeblandingen. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk - bruk eventuelt en stavmikser. Bland inn kjeks, frukt og nøtter.
Hell massen ut på et stykke matpapir og rull den sammen til en tykk pølse. Legg rullen i kjøleskapet og la den ligge der i minst 4 timer, eller til den har stivnet. Rull hele «sjokoladesalamien» i litt melis før den skjæres i skiver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?