Chocolate chip cookies

60 min

De aller fleste elsker chocolate chip cookies, og det er jo ikke så rart! Myke og litt seige amerikanske cookies fylt med sjokoladebiter er fantastisk godt. Noe av det beste med å lage cookies, er at det er så enkelt å lage. Dette er noe alle får til. Får du ikke tak i sjokoladebiter, kan du hakke vanlig sjokolade. Oppskriften gir 18 kjeks. 

1905 har lagret denne
Chocolate chip cookies

De aller fleste elsker chocolate chip cookies, og det er jo ikke så rart! Myke og litt seige amerikanske cookies fylt med sjokoladebiter er fantastisk godt. Noe av det beste med å lage cookies, er at det er så enkelt å lage. Dette er noe alle får til. Får du ikke tak i sjokoladebiter, kan du hakke vanlig sjokolade. Oppskriften gir 18 kjeks. 

1905 har lagret denne

Ingredienser

18
stk
  • 140 g smør, romtemperert
  • 90 g sukker, hvitt
  • 60 g brunt sukker
  • 1 stk egg
  • 220 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 100 g sjokoladelinser, eller hakket sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 140 g smør, romtemperert
  • 90 g sukker, hvitt
  • 60 g brunt sukker
  • 1 stk egg
  • 220 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 100 g sjokoladelinser, eller hakket sjokolade
Rør smør og sukker hvitt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Rør inn egg.
Bland inn hvetemel, bakepulver og salt. Rør raskt sammen. Bland til slutt inn sjokoladebitene med en sleiv.
Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Varm ovnen til 180 grader.
Rull små kuler av deigen og plasser de på et bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom kulene. 
Stek kjeksene i cirka 15 minutter. De skal være myke og så vidt ha fått litt farge når du tar dem ut.
woman cooking

Bon appetit!

Rør smør og sukker hvitt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Rør inn egg.
Bland inn hvetemel, bakepulver og salt. Rør raskt sammen. Bland til slutt inn sjokoladebitene med en sleiv.
Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Varm ovnen til 180 grader.
Rull små kuler av deigen og plasser de på et bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom kulene. 
Stek kjeksene i cirka 15 minutter. De skal være myke og så vidt ha fått litt farge når du tar dem ut.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?