Fortune cookies: Hjemmelagde lykkekaker

2 timer

Vær din egen lykkes smed! Bak dine egne lykkekaker, skriv noen fine meldinger og kjenn på takknemligheten over å bo i ett av verdens lykkeligste land!

Du trenger: Silikonmatte eller bakeduk og hyggelige meldinger på små lapper.

46 har lagret denne
Fortune cookies: Hjemmelagde lykkekaker

Vær din egen lykkes smed! Bak dine egne lykkekaker, skriv noen fine meldinger og kjenn på takknemligheten over å bo i ett av verdens lykkeligste land!

Du trenger: Silikonmatte eller bakeduk og hyggelige meldinger på små lapper.

46 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker eggehvite
  • 2 ss vann, kaldt
  • 3 ss olje, nøytral
  • 100 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 klype salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker eggehvite
  • 2 ss vann, kaldt
  • 3 ss olje, nøytral
  • 100 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 klype salt
Skriv hyggelige meldinger på små lapper, omtrent 6 centimeter lange og 1 centimeter brede.
Visp sammen eggehviter, vann og olje til det begynner å skumme.
Rør inn mel, sukker, vaniljesukker, maisenna og salt. Røren skal bli helt glatt og klumpfri. La røren hvile i kjøleskapet i 1 time.
Varm ovnen til 180 grader. Bruk en silikonmatte. Legg på en spiseskje av røren og smør den utover til en sirkel på omtrent 10 centimeter i diameter. Lag ikke flere enn tre kaker om gangen, de må formes mens de er varme og stivner fort.
Finn frem et glass og et muffinsbrett.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 6 minutter eller til kakene så vidt har fått litt farge i kanten. Bruk en liten stekespade og løsne en kake.
Legg på en meldingslapp og brett kaken straks sammen til en halvsirkel. Klem kanten sammen og press kaken ned på kanten av glasset, slik at den formes som en «fortune cookie».
Legg den formede kaken rett over i muffinsformen slik at fasongen holder seg mens kaken avkjøles. Fortsett med neste kake - og så med resten av røren.
woman cooking

Bon appetit!

Skriv hyggelige meldinger på små lapper, omtrent 6 centimeter lange og 1 centimeter brede.
Visp sammen eggehviter, vann og olje til det begynner å skumme.
Rør inn mel, sukker, vaniljesukker, maisenna og salt. Røren skal bli helt glatt og klumpfri. La røren hvile i kjøleskapet i 1 time.
Varm ovnen til 180 grader. Bruk en silikonmatte. Legg på en spiseskje av røren og smør den utover til en sirkel på omtrent 10 centimeter i diameter. Lag ikke flere enn tre kaker om gangen, de må formes mens de er varme og stivner fort.
Finn frem et glass og et muffinsbrett.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 6 minutter eller til kakene så vidt har fått litt farge i kanten. Bruk en liten stekespade og løsne en kake.
Legg på en meldingslapp og brett kaken straks sammen til en halvsirkel. Klem kanten sammen og press kaken ned på kanten av glasset, slik at den formes som en «fortune cookie».
Legg den formede kaken rett over i muffinsformen slik at fasongen holder seg mens kaken avkjøles. Fortsett med neste kake - og så med resten av røren.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?