Havrekjeks med tranebær og rosiner er perfekt til kveldskosen! Rosiner og tørkede tranebær kan erstattes med annen tørket frukt som er skåret i små biter, eller tørkede bær. Kakaobiter kan erstattes med hakket mørk sjokolade. I tillegg kan det tilsettes grovhakkede nøtter som hasselnøtter eller pistasj.
Havrekjeks med tranebær og rosiner er perfekt til kveldskosen! Rosiner og tørkede tranebær kan erstattes med annen tørket frukt som er skåret i små biter, eller tørkede bær. Kakaobiter kan erstattes med hakket mørk sjokolade. I tillegg kan det tilsettes grovhakkede nøtter som hasselnøtter eller pistasj.
Visp smør, sukker, honning, egg og vann godt sammen. Tilsett mel, salt, bakepulver og havregryn, og rør til alt er godt blandet. Rør til slutt inn rosiner, tranebær og kakaobiter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Form kjeksblandingen til små boller på størrelse med store valnøtter og fordel bollene på stekebrettene.
Klem bollene litt forsiktig utover og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
Bon appetit!
Sett stekeovnen på 190 grader.
Visp smør, sukker, honning, egg og vann godt sammen. Tilsett mel, salt, bakepulver og havregryn, og rør til alt er godt blandet. Rør til slutt inn rosiner, tranebær og kakaobiter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Form kjeksblandingen til små boller på størrelse med store valnøtter og fordel bollene på stekebrettene.
Klem bollene litt forsiktig utover og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Avkjøles på rist.