Havrekjeks med tranebær og rosiner

60 min

Havrekjeks med tranebær og rosiner er perfekt til kveldskosen! Rosiner og tørkede tranebær kan erstattes med annen tørket frukt som er skåret i små biter, eller tørkede bær. Kakaobiter kan erstattes med hakket mørk sjokolade. I tillegg kan det tilsettes grovhakkede nøtter som hasselnøtter eller pistasj.

Oppskriften gir cirka 25-30 kjeks. 

294 har lagret denne
Havrekjeks med tranebær og rosiner

Havrekjeks med tranebær og rosiner er perfekt til kveldskosen! Rosiner og tørkede tranebær kan erstattes med annen tørket frukt som er skåret i små biter, eller tørkede bær. Kakaobiter kan erstattes med hakket mørk sjokolade. I tillegg kan det tilsettes grovhakkede nøtter som hasselnøtter eller pistasj.

Oppskriften gir cirka 25-30 kjeks. 

294 har lagret denne

Ingredienser

25
stk
  • 100 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 2 ss vann
  • 2.5 dl fullkornshvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 7.5 dl havregryn
  • 100 g rosiner
  • 100 g tranebær, tørkede
  • 50 g kakaobiter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 2 ss vann
  • 2.5 dl fullkornshvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 7.5 dl havregryn
  • 100 g rosiner
  • 100 g tranebær, tørkede
  • 50 g kakaobiter
Sett stekeovnen på 190 grader.
Visp smør, sukker, honning, egg og vann godt sammen. Tilsett mel, salt, bakepulver og havregryn, og rør til alt er godt blandet. Rør til slutt inn rosiner, tranebær og kakaobiter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Form kjeksblandingen til små boller på størrelse med store valnøtter og fordel bollene på stekebrettene.
Klem bollene litt forsiktig utover og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 190 grader.
Visp smør, sukker, honning, egg og vann godt sammen. Tilsett mel, salt, bakepulver og havregryn, og rør til alt er godt blandet. Rør til slutt inn rosiner, tranebær og kakaobiter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Form kjeksblandingen til små boller på størrelse med store valnøtter og fordel bollene på stekebrettene.
Klem bollene litt forsiktig utover og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?