Havrekjeks med tranebær og rosiner

1 h
Lagret av 288 brukere
Havrekjeks med tranebær og rosiner
Lagret av 288 brukere

Ingredienser

25
stk
  • 100 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 2 ss vann
  • 2.5 dl fullkornshvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 7.5 dl havregryn
  • 100 g rosiner
  • 100 g tranebær, tørkede
  • 50 g kakaobiter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 2 ss vann
  • 2.5 dl fullkornshvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 7.5 dl havregryn
  • 100 g rosiner
  • 100 g tranebær, tørkede
  • 50 g kakaobiter
Sett stekeovnen på 190 grader.
Visp smør, sukker, honning, egg og vann godt sammen. Tilsett mel, salt, bakepulver og havregryn, og rør til alt er godt blandet. Rør til slutt inn rosiner, tranebær og kakaobiter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Form kjeksblandingen til små boller på størrelse med store valnøtter og fordel bollene på stekebrettene.
Klem bollene litt forsiktig utover og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 190 grader.
Visp smør, sukker, honning, egg og vann godt sammen. Tilsett mel, salt, bakepulver og havregryn, og rør til alt er godt blandet. Rør til slutt inn rosiner, tranebær og kakaobiter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Form kjeksblandingen til små boller på størrelse med store valnøtter og fordel bollene på stekebrettene.
Klem bollene litt forsiktig utover og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?