Svenske Semmel-cookies til fastelavn
Her får du et perfekt alternativ til de vanlige bollene til fastelavn. Svenske semmel-cookies er basert på de samme smakene som svenskenes fastelavnsboller, som kalles Semlor. Cookiesene blir myke og smaker deilig av kardemomme. Oppå cookiesene legger man et lag bløt mandelmasse og deretter en luftig topp med pisket krem. Et lite melisdryss over, og man har noen virkelig nydelige porsjonskaker som man kan kose seg med på fastelavnssøndagen. Det er jo heller ingenting i veien for å lage både boller og cookies! Oppskriften gir 14 kaker.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Her får du et perfekt alternativ til de vanlige bollene til fastelavn. Svenske semmel-cookies er basert på de samme smakene som svenskenes fastelavnsboller, som kalles Semlor. Cookiesene blir myke og smaker deilig av kardemomme. Oppå cookiesene legger man et lag bløt mandelmasse og deretter en luftig topp med pisket krem. Et lite melisdryss over, og man har noen virkelig nydelige porsjonskaker som man kan kose seg med på fastelavnssøndagen. Det er jo heller ingenting i veien for å lage både boller og cookies! Oppskriften gir 14 kaker.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Kardemommecookies
- 200 g smør
- 0.5 dl sukker
- 2 dl brun farin
- 1 stk egg, stort
- 1 ts natron
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 2 ts maisenna
- 5 dl hvetemel
Mandelfyll
- 200 g marsipan, helst grov type med høyt mandelinnhold
- 2 ss melk
Pynt
- 4 dl kremfløte
- 2 ss melis
Slik gjør du:
Kardemommecookies
- 200 g smør
- 0.5 dl sukker
- 2 dl brun farin
- 1 stk egg, stort
- 1 ts natron
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 2 ts maisenna
- 5 dl hvetemel
Mandelfyll
- 200 g marsipan, helst grov type med høyt mandelinnhold
- 2 ss melk
Pynt
- 4 dl kremfløte
- 2 ss melis
