Marengs med salt karamell og sjokolade
Mange topper marengs, eller pavlova, med krem og bær, men hvorfor ikke fylle de med salt karamell og sjokolade? Det er moro å prøve noe nytt og disse passer perfekt nå som det ikke er så smakfulle bær å få tak i.
Denne oppskriften gir 10 små marengskaker. Sausen du får til overs kan du bruke til å toppe kakene med - eller oppbevare den i kjøleskapet. Varm den forsiktig opp før bruk for å få den flytende igjen etter oppbevaring. Den må ikke være varm når du heller den over kakene ved severing.
Denne oppskrifter gir 10 stykk.
Mange topper marengs, eller pavlova, med krem og bær, men hvorfor ikke fylle de med salt karamell og sjokolade? Det er moro å prøve noe nytt og disse passer perfekt nå som det ikke er så smakfulle bær å få tak i.
Denne oppskriften gir 10 små marengskaker. Sausen du får til overs kan du bruke til å toppe kakene med - eller oppbevare den i kjøleskapet. Varm den forsiktig opp før bruk for å få den flytende igjen etter oppbevaring. Den må ikke være varm når du heller den over kakene ved severing.
Denne oppskrifter gir 10 stykk.
Ingredienser
- 80 g mørk sjokolade
Marengs
- 4 stk eggehvite
- 240 g sukker
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
karamellsaus
- 0.5 dl vann
- 180 g sukker
- 1.5 dl kremfløte
- 3 ss smør
- havsalt
Slik gjør du:
- 80 g mørk sjokolade
Marengs
- 4 stk eggehvite
- 240 g sukker
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
karamellsaus
- 0.5 dl vann
- 180 g sukker
- 1.5 dl kremfløte
- 3 ss smør
- havsalt
