Marengs med salt karamell og sjokolade

3 h
Lagret av 947 brukere
 Marengs med salt karamell og sjokolade
Lagret av 947 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 80 g mørk sjokolade

Marengs

  • 4 stk eggehvite
  • 240 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

karamellsaus

  • 0.5 dl vann
  • 180 g sukker
  • 1.5 dl kremfløte
  • 3 ss smør
  • havsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 80 g mørk sjokolade

Marengs

  • 4 stk eggehvite
  • 240 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

karamellsaus

  • 0.5 dl vann
  • 180 g sukker
  • 1.5 dl kremfløte
  • 3 ss smør
  • havsalt
Mål opp alt du trenger til karamellsausen. Putt så sukker og vann i en tykkbunnet kjele. På middels varme rører du slik at sukkeret blir oppløst. Skru opp varmen, og kok så opp UTEN å røre. Pass på så ikke sukkeret brenner seg. Den er klar når blandingen har blitt lysebrun.
Mens du venter på dette varmer du opp fløte i en kjele ved siden av.  Rør inn smør i fløten.Når sukker og vannblandingen har blitt lysebrunt ta kjelen av plata og  tilsett oppvarmet fløte litt og litt mens du rører godt. Sett kjelen tilbake på platen og la karamellen småputre i ca. 1 minutt før du tar den av platen igjen. Sil om nødvendig. La den avkjøle. Smak til med havsalt.
Smelt sjokolade over vannbad. La den avkjøle i romtemperatur.
Forvarm ovnen til 120 grader, varmluft. Ha eggehvitene i en ren bolle. (Pass på at du ikke får med noe eggeplomme.) Pisk de til du har fått et mykt skum. Tilsett sukker litt og litt og pisk til du har en glatt, blank og fin marengs. Tilsett maisenna og eddik og pisk i ca. 30 sekunder til.
Kle stekebrett med bakepapir. Form 10 marengskaker på stekebrettet. Du trenger ikke bry deg så mye om formen nå. Legg litt avkjølt karamellsaus og smeltet, avkjølt sjokolade på toppen og bruk en kniv og bland forsiktig inn i marengsen. Form kakene samtidig. Stek i ca. 40 minutter (dette vil variere fra ovn til ovn). Slå av ovnen og la de stå inne i stekeovnen med døren litt åpen i ca. 30 minutter før du tar kakene ut.
Server marengskakene med avkjølt karamellsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Mål opp alt du trenger til karamellsausen. Putt så sukker og vann i en tykkbunnet kjele. På middels varme rører du slik at sukkeret blir oppløst. Skru opp varmen, og kok så opp UTEN å røre. Pass på så ikke sukkeret brenner seg. Den er klar når blandingen har blitt lysebrun.
Mens du venter på dette varmer du opp fløte i en kjele ved siden av.  Rør inn smør i fløten.Når sukker og vannblandingen har blitt lysebrunt ta kjelen av plata og  tilsett oppvarmet fløte litt og litt mens du rører godt. Sett kjelen tilbake på platen og la karamellen småputre i ca. 1 minutt før du tar den av platen igjen. Sil om nødvendig. La den avkjøle. Smak til med havsalt.
Smelt sjokolade over vannbad. La den avkjøle i romtemperatur.
Forvarm ovnen til 120 grader, varmluft. Ha eggehvitene i en ren bolle. (Pass på at du ikke får med noe eggeplomme.) Pisk de til du har fått et mykt skum. Tilsett sukker litt og litt og pisk til du har en glatt, blank og fin marengs. Tilsett maisenna og eddik og pisk i ca. 30 sekunder til.
Kle stekebrett med bakepapir. Form 10 marengskaker på stekebrettet. Du trenger ikke bry deg så mye om formen nå. Legg litt avkjølt karamellsaus og smeltet, avkjølt sjokolade på toppen og bruk en kniv og bland forsiktig inn i marengsen. Form kakene samtidig. Stek i ca. 40 minutter (dette vil variere fra ovn til ovn). Slå av ovnen og la de stå inne i stekeovnen med døren litt åpen i ca. 30 minutter før du tar kakene ut.
Server marengskakene med avkjølt karamellsaus.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?