Vaniljekjeks med dulce de leche

2 t 30 min
80 har lagret denne
Vaniljekjeks med dulce de leche
80 har lagret denne
10
porsjoner
  • 125 g smør, i terninger
  • 100 g melis
  • 30 g mandler, skåldede og finmalte
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 1 stk egg, stort
  • 250 g mel
  • 1 dl HaPå, ëller dulche de leche
  • pistasjkjerner, hakkede
  • flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g smør, i terninger
  • 100 g melis
  • 30 g mandler, skåldede og finmalte
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 1 stk egg, stort
  • 250 g mel
  • 1 dl HaPå, ëller dulche de leche
  • pistasjkjerner, hakkede
  • flaksalt
Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbei-des minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt utover og lag en tydelig fordypning i midten. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over hakket pistasj.
Stek kjeksene ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller til de er lyst gylne og fine. Avkjøl på rist.
Sprøyt litt dulche de leche eller HaPå i fordypningen og dryss over litt flaksalt.

Tips

Fordypningen kan fylles med andre kremer eller syltetøy.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbei-des minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt utover og lag en tydelig fordypning i midten. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over hakket pistasj.
Stek kjeksene ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller til de er lyst gylne og fine. Avkjøl på rist.
Sprøyt litt dulche de leche eller HaPå i fordypningen og dryss over litt flaksalt.

Tips

Fordypningen kan fylles med andre kremer eller syltetøy.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?