Til hovedinnhold

Vaniljekjeks med dulce de leche

2 h 30 min

Deilig julekonfekt med en ny vri! Vaniljekjeks med dulce de leche, altså karamell. Oppskriften gir cirka 30 stykker. 

Lagret av 77 brukere
Vaniljekjeks med dulce de leche

Deilig julekonfekt med en ny vri! Vaniljekjeks med dulce de leche, altså karamell. Oppskriften gir cirka 30 stykker. 

Lagret av 77 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 125 g smør, i terninger
  • 100 g melis
  • 30 g mandler, skåldede og finmalte
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 1 stk egg, stort
  • 250 g mel
  • 1 dl HaPå, ëller dulche de leche
  • pistasjkjerner, hakkede
  • flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g smør, i terninger
  • 100 g melis
  • 30 g mandler, skåldede og finmalte
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 1 stk egg, stort
  • 250 g mel
  • 1 dl HaPå, ëller dulche de leche
  • pistasjkjerner, hakkede
  • flaksalt
Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbei-des minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt utover og lag en tydelig fordypning i midten. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over hakket pistasj.
Stek kjeksene ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller til de er lyst gylne og fine. Avkjøl på rist.
Sprøyt litt dulche de leche eller HaPå i fordypningen og dryss over litt flaksalt.

Tips

Fordypningen kan fylles med andre kremer eller syltetøy.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbei-des minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt utover og lag en tydelig fordypning i midten. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over hakket pistasj.
Stek kjeksene ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller til de er lyst gylne og fine. Avkjøl på rist.
Sprøyt litt dulche de leche eller HaPå i fordypningen og dryss over litt flaksalt.

Tips

Fordypningen kan fylles med andre kremer eller syltetøy.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?