Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbei-des minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk. Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt utover og lag en tydelig fordypning i midten. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over hakket pistasj.
Stek kjeksene ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller til de er lyst gylne og fine. Avkjøl på rist. Sprøyt litt dulche de leche eller HaPå i fordypningen og dryss over litt flaksalt.
Tips
Fordypningen kan fylles med andre kremer eller syltetøy.
Bon appetit!
Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbei-des minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk. Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt utover og lag en tydelig fordypning i midten. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over hakket pistasj.
Stek kjeksene ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller til de er lyst gylne og fine. Avkjøl på rist. Sprøyt litt dulche de leche eller HaPå i fordypningen og dryss over litt flaksalt.
Tips
Fordypningen kan fylles med andre kremer eller syltetøy.