Skumboller: «Fløteboller» med bringebær

2 timer

Oppskriften gir cirka 20 mellomstore boller.
Hjemmelagde skumboller, eller «fløteboller», med bringebær har blitt en hit i vår familie. Denne gangen er det faktisk far i huset som nesten ikke kan styre seg, bare hyggelig det altså – for stort sett er det meg. Så nå gjentar vi suksessen fra i fjor og året før, og vips – en ny tradisjon er skapt.

184 har lagret denne
Skumboller: «Fløteboller» med bringebær

Oppskriften gir cirka 20 mellomstore boller.
Hjemmelagde skumboller, eller «fløteboller», med bringebær har blitt en hit i vår familie. Denne gangen er det faktisk far i huset som nesten ikke kan styre seg, bare hyggelig det altså – for stort sett er det meg. Så nå gjentar vi suksessen fra i fjor og året før, og vips – en ny tradisjon er skapt.

184 har lagret denne
10
porsjoner
  • 150 g marsipan, minst 50% mandler
  • 100 g bringebærpuré, uten frø
  • 250 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 stk eggehvite, fra store egg
  • 1 klype salt

Til dypping

  • 200 g sjokolade, eller 300 gram, smeltet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g marsipan, minst 50% mandler
  • 100 g bringebærpuré, uten frø
  • 250 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 stk eggehvite, fra store egg
  • 1 klype salt

Til dypping

  • 200 g sjokolade, eller 300 gram, smeltet
Kjevl ut marsipanen til 1/2 centimeter tykkelse. Stikk ut sirkler med en diameter på 4-5 centimeter. Stek marsipanbunnene ved 200 grader til de blir gylne og sprø i kanten. (Marsipanbunnene kan også brukes ustekte.)
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten og helt ren kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 118 grader.
Pisk eggehviten med en liten klype salt til den begynner å skumme. Bruk en kjøkkenmaskin.
Bland bringebærpuréen inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme bringebærblandingen.
Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på middels hastighet. Unngå å treffe vispen når du heller i blandingen. Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og massen har blitt helt avkjølt.
Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut deilige topper på hver bunn. La bollene få stå en times tid før du dypper dem i smeltet sjokolade.
Du kan selvsagt lage mindre og flere boller om du heller vil det. «Fløtebollene» er best nylaget, men holder seg en ukes tid i kjøleskap.

Tips

Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær. Litt rålakris pulver i tillegg blir knallgodt.
Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt.
woman cooking

Bon appetit!

Kjevl ut marsipanen til 1/2 centimeter tykkelse. Stikk ut sirkler med en diameter på 4-5 centimeter. Stek marsipanbunnene ved 200 grader til de blir gylne og sprø i kanten. (Marsipanbunnene kan også brukes ustekte.)
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten og helt ren kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 118 grader.
Pisk eggehviten med en liten klype salt til den begynner å skumme. Bruk en kjøkkenmaskin.
Bland bringebærpuréen inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme bringebærblandingen.
Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på middels hastighet. Unngå å treffe vispen når du heller i blandingen. Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og massen har blitt helt avkjølt.
Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut deilige topper på hver bunn. La bollene få stå en times tid før du dypper dem i smeltet sjokolade.
Du kan selvsagt lage mindre og flere boller om du heller vil det. «Fløtebollene» er best nylaget, men holder seg en ukes tid i kjøleskap.

Tips

Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær. Litt rålakris pulver i tillegg blir knallgodt.
Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?