Oppskriften gir cirka 20 mellomstore boller. Hjemmelagde skumboller, eller «fløteboller», med bringebær har blitt en hit i vår familie. Denne gangen er det faktisk far i huset som nesten ikke kan styre seg, bare hyggelig det altså – for stort sett er det meg. Så nå gjentar vi suksessen fra i fjor og året før, og vips – en ny tradisjon er skapt.
Oppskriften gir cirka 20 mellomstore boller. Hjemmelagde skumboller, eller «fløteboller», med bringebær har blitt en hit i vår familie. Denne gangen er det faktisk far i huset som nesten ikke kan styre seg, bare hyggelig det altså – for stort sett er det meg. Så nå gjentar vi suksessen fra i fjor og året før, og vips – en ny tradisjon er skapt.
Kjevl ut marsipanen til 1/2 centimeter tykkelse. Stikk ut sirkler med en diameter på 4-5 centimeter. Stek marsipanbunnene ved 200 grader til de blir gylne og sprø i kanten. (Marsipanbunnene kan også brukes ustekte.)
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten og helt ren kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 118 grader.
Pisk eggehviten med en liten klype salt til den begynner å skumme. Bruk en kjøkkenmaskin.
Bland bringebærpuréen inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme bringebærblandingen.
Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på middels hastighet. Unngå å treffe vispen når du heller i blandingen. Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og massen har blitt helt avkjølt.
Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut deilige topper på hver bunn. La bollene få stå en times tid før du dypper dem i smeltet sjokolade.
Du kan selvsagt lage mindre og flere boller om du heller vil det. «Fløtebollene» er best nylaget, men holder seg en ukes tid i kjøleskap.
Tips
Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær. Litt rålakris pulver i tillegg blir knallgodt. Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt.
Bon appetit!
Kjevl ut marsipanen til 1/2 centimeter tykkelse. Stikk ut sirkler med en diameter på 4-5 centimeter. Stek marsipanbunnene ved 200 grader til de blir gylne og sprø i kanten. (Marsipanbunnene kan også brukes ustekte.)
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten og helt ren kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 118 grader.
Pisk eggehviten med en liten klype salt til den begynner å skumme. Bruk en kjøkkenmaskin.
Bland bringebærpuréen inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme bringebærblandingen.
Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på middels hastighet. Unngå å treffe vispen når du heller i blandingen. Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og massen har blitt helt avkjølt.
Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut deilige topper på hver bunn. La bollene få stå en times tid før du dypper dem i smeltet sjokolade.
Du kan selvsagt lage mindre og flere boller om du heller vil det. «Fløtebollene» er best nylaget, men holder seg en ukes tid i kjøleskap.
Tips
Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær. Litt rålakris pulver i tillegg blir knallgodt. Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt.