Seige havrecookies med kanel
1 t 30 min
Seige havrecookies med kanel er myke havrecookies, som faktisk er nokså sunne også! Her erstattes hvitt mel med havregryn og sammalt hvete og sukkeret med lønnesirup. Kanel, vanilje og den nydelige ostekremglasuren gir veldig god smak. Oppskriften gir ca. 12 kaker.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
355 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Seige havrecookies med kanel er myke havrecookies, som faktisk er nokså sunne også! Her erstattes hvitt mel med havregryn og sammalt hvete og sukkeret med lønnesirup. Kanel, vanilje og den nydelige ostekremglasuren gir veldig god smak. Oppskriften gir ca. 12 kaker.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
355 har lagret denne
12
stk
- 100 g havregryn, små, lettkokte
- 90 g fint sammalt hvetemel
- 2 ts kanel
- 1.5 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 2 ss smør, smeltet
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 120 ml lønnesirup
Glasur
- 2 ss kremost
- 2 ss melk
- 2 ss lønnesirup
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g havregryn, små, lettkokte
- 90 g fint sammalt hvetemel
- 2 ts kanel
- 1.5 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 2 ss smør, smeltet
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 120 ml lønnesirup
Glasur
- 2 ss kremost
- 2 ss melk
- 2 ss lønnesirup
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Det er viktig at du måler opp ingrediensene nøyaktig.
Bland sammen smør, egg, vanilje og lønnesirup i en annen bolle og ha dette i bollen med det tørre. Rør deigen raskt sammen med en skje.
Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter. Den vil da bli fastere i konsistensen.
Form deigen til 12 kuler som settes på bakepapirdekket stekeplate. Trykk kakene litt ned med fingrene.
Stek kakene midt i ovnen ved 160 grader i cirka 15 minutter. La de avkjøles på platen til de er helt kalde.
Rør sammen kremost, melk og lønnesirup til en passe tykk ostekremglasur.
Lag et lite kremmerhus av matpapir, ha oppi glasuren og pynt cookiesene med glasuren før servering.

Bon appetit!
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Det er viktig at du måler opp ingrediensene nøyaktig.
Bland sammen smør, egg, vanilje og lønnesirup i en annen bolle og ha dette i bollen med det tørre. Rør deigen raskt sammen med en skje.
Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter. Den vil da bli fastere i konsistensen.
Form deigen til 12 kuler som settes på bakepapirdekket stekeplate. Trykk kakene litt ned med fingrene.
Stek kakene midt i ovnen ved 160 grader i cirka 15 minutter. La de avkjøles på platen til de er helt kalde.
Rør sammen kremost, melk og lønnesirup til en passe tykk ostekremglasur.
Lag et lite kremmerhus av matpapir, ha oppi glasuren og pynt cookiesene med glasuren før servering.
Finn flere oppskrifter: