Til hovedinnhold

Havrekjeks med sjokolade

45 min

Havrekjeks med sjokolade kalles på engelsk «Oatmeal Chocolate Chip Cookies» og er en variant av de populære, amerikanske sjokoladekjeksene «Chocolate Chip Cookies. Kjeksene inneholder havregryn, som gir veldig gode og mettende kjeks. Oppskriften gir 20 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 513 brukere
Havrekjeks med sjokolade
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Havrekjeks med sjokolade kalles på engelsk «Oatmeal Chocolate Chip Cookies» og er en variant av de populære, amerikanske sjokoladekjeksene «Chocolate Chip Cookies. Kjeksene inneholder havregryn, som gir veldig gode og mettende kjeks. Oppskriften gir 20 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 513 brukere

Ingredienser

20
stk
  • 300 g havregryn, små, lettkokte
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 180 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stykker egg, store
  • 250 g kokesjokolade, grovt hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g havregryn, små, lettkokte
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 180 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stykker egg, store
  • 250 g kokesjokolade, grovt hakket
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Pisk mykt smør luftig, sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen.
Bland i vaniljeekstrakt og deretter de tørre ingrediensene. Vend til slutt inn grovt hakket kokesjokolade.
Sett deigen i runde topper på bakepapirkledde stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter. Avkjøles på platen i 10 minutter før de flyttes på rist og avkjøles helt.
woman cooking

Bon appetit!

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Pisk mykt smør luftig, sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen.
Bland i vaniljeekstrakt og deretter de tørre ingrediensene. Vend til slutt inn grovt hakket kokesjokolade.
Sett deigen i runde topper på bakepapirkledde stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter. Avkjøles på platen i 10 minutter før de flyttes på rist og avkjøles helt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?