Lettvint turkake med karamell og peanøtter
1 h
8 varer
1.8k
Denne lettvinte kaken med karamell og peanøtter består av den uslåelig kombinasjonen av søtt og salt. Den kan minne om Snickers, men er hakket sprøere. Perfekt turkake å ha med i sekken på fjellet og i skog og mark eller bare til kveldskosen.
Oppskrift: Ellen M. E. Lundring/Kakefabrikken.com
Ingredienser
6
porsjoner
Mørdeigsbunn
- 100 g usaltet smør, kaldt
- 150 g hvetemel
- 50 g sukker
Karamellfyll
- 150 g smør
- 3 dl fløte
- 100 g sukker
- 3 ss sirup, lys eller golden
- 150 g peanøtter, salte
topping
- 100 g mørk sjokolade
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Mørdeigsbunn
- 100 g usaltet smør, kaldt
- 150 g hvetemel
- 50 g sukker
Karamellfyll
- 150 g smør
- 3 dl fløte
- 100 g sukker
- 3 ss sirup, lys eller golden
- 150 g peanøtter, salte
topping
- 100 g mørk sjokolade
Mørdeigsbunn
Del opp smøret i firkanter på 1-2 cm.
Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør det sammen til en smuldrete masse.
Hell blandingen over i en bolle og kna sammen til en deig.
Trykk deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne på 20×30 cm eller tilsvarende.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl.
Karamellfyll
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
Tilsett fløte, sukker og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 20-30 minutter. Avkjøl i noen minutter.
Strø peanøttene over den avkjølte mørdeigsbunnen og hell deretter karamellen over.
Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast.
Topping
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel sjokoladen over karamellen.
Sett kaldt til sjokoladen stivner og skjær i passende biter.

Bon appetit!
Mørdeigsbunn
Del opp smøret i firkanter på 1-2 cm.
Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør det sammen til en smuldrete masse.
Hell blandingen over i en bolle og kna sammen til en deig.
Trykk deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne på 20×30 cm eller tilsvarende.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl.
Karamellfyll
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
Tilsett fløte, sukker og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 20-30 minutter. Avkjøl i noen minutter.
Strø peanøttene over den avkjølte mørdeigsbunnen og hell deretter karamellen over.
Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast.
Topping
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel sjokoladen over karamellen.
Sett kaldt til sjokoladen stivner og skjær i passende biter.