Lettvint turkake med karamell og peanøtter
1 h
Denne lettvinte kaken med karamell og peanøtter består av den uslåelig kombinasjonen av søtt og salt. Den kan minne om Snickers, men er hakket sprøere. Perfekt turkake å ha med i sekken på fjellet og i skog og mark eller bare til kveldskosen.
Oppskrift: Ellen M. E. Lundring/Kakefabrikken.com
Lagret av 1789 brukere
Denne lettvinte kaken med karamell og peanøtter består av den uslåelig kombinasjonen av søtt og salt. Den kan minne om Snickers, men er hakket sprøere. Perfekt turkake å ha med i sekken på fjellet og i skog og mark eller bare til kveldskosen.
Oppskrift: Ellen M. E. Lundring/Kakefabrikken.com
Lagret av 1789 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
Mørdeigsbunn
- 100 g usaltet smør, kaldt
- 150 g hvetemel
- 50 g sukker
Karamellfyll
- 150 g smør
- 3 dl fløte
- 100 g sukker
- 3 ss sirup, lys eller golden
- 150 g peanøtter, salte
topping
- 100 g mørk sjokolade
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Mørdeigsbunn
- 100 g usaltet smør, kaldt
- 150 g hvetemel
- 50 g sukker
Karamellfyll
- 150 g smør
- 3 dl fløte
- 100 g sukker
- 3 ss sirup, lys eller golden
- 150 g peanøtter, salte
topping
- 100 g mørk sjokolade
Mørdeigsbunn
Del opp smøret i firkanter på 1-2 cm.
Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør det sammen til en smuldrete masse.
Hell blandingen over i en bolle og kna sammen til en deig.
Trykk deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne på 20×30 cm eller tilsvarende.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl.
Karamellfyll
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
Tilsett fløte, sukker og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 20-30 minutter. Avkjøl i noen minutter.
Strø peanøttene over den avkjølte mørdeigsbunnen og hell deretter karamellen over.
Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast.
Topping
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel sjokoladen over karamellen.
Sett kaldt til sjokoladen stivner og skjær i passende biter.

Bon appetit!
Mørdeigsbunn
Del opp smøret i firkanter på 1-2 cm.
Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør det sammen til en smuldrete masse.
Hell blandingen over i en bolle og kna sammen til en deig.
Trykk deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne på 20×30 cm eller tilsvarende.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl.
Karamellfyll
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
Tilsett fløte, sukker og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 20-30 minutter. Avkjøl i noen minutter.
Strø peanøttene over den avkjølte mørdeigsbunnen og hell deretter karamellen over.
Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast.
Topping
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel sjokoladen over karamellen.
Sett kaldt til sjokoladen stivner og skjær i passende biter.