Kjeks med sjokolade og hasselnøtter
45 min
Sjokolade og nøtter er perfekt kombinasjon. Og disse kjeksene kan godt være en av julens syv slag. Eller det åttende. Hvis vi har god tid.
Pynt gjerne kjeksene med smeltet sjokolade om du vil.
Lagret av 145 brukere
Sjokolade og nøtter er perfekt kombinasjon. Og disse kjeksene kan godt være en av julens syv slag. Eller det åttende. Hvis vi har god tid.
Pynt gjerne kjeksene med smeltet sjokolade om du vil.
Lagret av 145 brukere
Ingredienser
1
porsjoner
- 200 g hasselnøtter
- 150 g smør
- 75 g sukker
- 75 g brunt sukker
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 150 g sjokolade, 70%, grovhakket
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g hasselnøtter
- 150 g smør
- 75 g sukker
- 75 g brunt sukker
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 150 g sjokolade, 70%, grovhakket
Forvarm stekeovn til 180 grader.
Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på middels varme.
Ha halvparten av nøttene i en food prosessor og kjør til et fint hasselnøttmel. Gni av skinnet på resten av nøttene og grovhakk.
Rør smør, sukker og brunt sukker luftig. Bland i egget og vaniljesukker.
Tilsett hasselnøttmel, hvetemel, bakepulver og grovhakkete hasselnøtter til alt er godt blandet . Rør i grovhakket sjokolade til slutt.
Bruk to skjeer til å lage kuler av deigen og sett de på et stekebrett med god mellomrom. Trykk kakene litt flate.
Stek småkakene i forvarmet ovn i 8 -10 minutter og avkjøl i noen minutter før de flyttes over på rist.

Bon appetit!
Forvarm stekeovn til 180 grader.
Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på middels varme.
Ha halvparten av nøttene i en food prosessor og kjør til et fint hasselnøttmel. Gni av skinnet på resten av nøttene og grovhakk.
Rør smør, sukker og brunt sukker luftig. Bland i egget og vaniljesukker.
Tilsett hasselnøttmel, hvetemel, bakepulver og grovhakkete hasselnøtter til alt er godt blandet . Rør i grovhakket sjokolade til slutt.
Bruk to skjeer til å lage kuler av deigen og sett de på et stekebrett med god mellomrom. Trykk kakene litt flate.
Stek småkakene i forvarmet ovn i 8 -10 minutter og avkjøl i noen minutter før de flyttes over på rist.