Makroner med sjokoladefyll
Dette er Ida Gran-Jansens oppskrift på makroner med sjokoladefyll. I perioder får Gran-Jansen dilla på ting, og ofte er det makronene som hun kommer tilbake til. Da tester hun gjerne forskjellige varianter og smaker. Disse er fine å pakke inn i en fin cellofanpose og gi bort til jul.
Føtter er den delen av makronen som er helt nederst, den litt ruglete delen. Enhver vellykket makron skal ha fine føtter. Føttene dannes som følge av at du har latt makronene tørke før de stekes. Når de tørker, dannes det en hinne på toppen av hver makron som gjør at luften presses nedover og foten oppstår. Om du ikke har latt makronene tørke vil luften presses oppover og makroene sprekker.
Dette er Ida Gran-Jansens oppskrift på makroner med sjokoladefyll. I perioder får Gran-Jansen dilla på ting, og ofte er det makronene som hun kommer tilbake til. Da tester hun gjerne forskjellige varianter og smaker. Disse er fine å pakke inn i en fin cellofanpose og gi bort til jul.
Føtter er den delen av makronen som er helt nederst, den litt ruglete delen. Enhver vellykket makron skal ha fine føtter. Føttene dannes som følge av at du har latt makronene tørke før de stekes. Når de tørker, dannes det en hinne på toppen av hver makron som gjør at luften presses nedover og foten oppstår. Om du ikke har latt makronene tørke vil luften presses oppover og makroene sprekker.
- 100 g mandelmel
- 100 g melis
- 80 g eggehvite, fordelt i to deler av 40 gram hver
- 100 g sukker
- 25 g vann
Sjokoladeganache
- 100 g mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 1 ts smør
- 1 klype salt
- 100 g mandelmel
- 100 g melis
- 80 g eggehvite, fordelt i to deler av 40 gram hver
- 100 g sukker
- 25 g vann
Sjokoladeganache
- 100 g mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 1 ts smør
- 1 klype salt
