vegetar

Vepsebol fra Det søte liv

45 min
2106 har lagret denne
Vepsebol med hakket sjokolade og mandler
Vepsebol er en populær julekake som består av marengs tilsatt hakket sjokolade, mandler og eventuelt kokos hvis ønskelig.
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
2106 har lagret denne
12
porsjoner
  • 3 stk eggehvite
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g mandler
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk eggehvite
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g mandler
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.
Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres med kniv eller raskt i en food processor med hakkekniv). Hvis du vil variere oppskriften, kan du bytte ut halvparten av mandlene med 100 g kokos.
Vend mandlene og kokesjokoladen (og eventuelt kokos) forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Det er veldig viktig å røre helt forsiktig for at marengsen skal beholde sin tykke, faste konsistens. Bruker du mikseren eller rører for kraftig for hånd, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og det vil resultere i flate kaker.
Sett topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Det skal bli omtrent 60 stk. Beregn litt avstand mellom kakene for de flyter noe utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Når kakene er helt avkjølte, kan de legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Merk at kakene er skjøre og at de derfor må behandles med forsiktighet.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.
Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres med kniv eller raskt i en food processor med hakkekniv). Hvis du vil variere oppskriften, kan du bytte ut halvparten av mandlene med 100 g kokos.
Vend mandlene og kokesjokoladen (og eventuelt kokos) forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Det er veldig viktig å røre helt forsiktig for at marengsen skal beholde sin tykke, faste konsistens. Bruker du mikseren eller rører for kraftig for hånd, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og det vil resultere i flate kaker.
Sett topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Det skal bli omtrent 60 stk. Beregn litt avstand mellom kakene for de flyter noe utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Når kakene er helt avkjølte, kan de legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Merk at kakene er skjøre og at de derfor må behandles med forsiktighet.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?