Havrekjeks med kanel og rosiner
Disse gode havrekjeksene med kanel og rosiner er seige i midten og sprø i kantene. De går raskt å lage, og du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr. Du kan bruke både lettkokte eller vanlige havregryn, men konsistensen blir litt finere med lettkokte gryn. Her er det brukt havremel, men du kan også lage disse med hvetemel eller litt en grovere melsort. Oppskriften gir 9 store kjeks.
Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg
Disse gode havrekjeksene med kanel og rosiner er seige i midten og sprø i kantene. De går raskt å lage, og du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr. Du kan bruke både lettkokte eller vanlige havregryn, men konsistensen blir litt finere med lettkokte gryn. Her er det brukt havremel, men du kan også lage disse med hvetemel eller litt en grovere melsort. Oppskriften gir 9 store kjeks.
Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg
- 2 dl havregryn
- 2 dl mel, valgfri type
- 1.5 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 0.5 dl brunt sukker
- 2 dl rosiner
- 100 g smør
- 0.5 dl vann
- 2 dl havregryn
- 2 dl mel, valgfri type
- 1.5 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 0.5 dl brunt sukker
- 2 dl rosiner
- 100 g smør
- 0.5 dl vann
