rask

Havrekjeks med kanel og rosiner

30 min

Disse gode havrekjeksene med kanel og rosiner er seige i midten og sprø i kantene. De går raskt å lage, og du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr. Du kan bruke både lettkokte eller vanlige havregryn, men konsistensen blir litt finere med lettkokte gryn. Her er det brukt havremel, men du kan også lage disse med hvetemel eller litt en grovere melsort. Oppskriften gir 9 store kjeks.

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

382 har lagret denne
Havrekjeks med kanel og rosiner
Foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Disse gode havrekjeksene med kanel og rosiner er seige i midten og sprø i kantene. De går raskt å lage, og du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr. Du kan bruke både lettkokte eller vanlige havregryn, men konsistensen blir litt finere med lettkokte gryn. Her er det brukt havremel, men du kan også lage disse med hvetemel eller litt en grovere melsort. Oppskriften gir 9 store kjeks.

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

382 har lagret denne
9
stk
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mel, valgfri type
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 dl rosiner
  • 100 g smør
  • 0.5 dl vann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mel, valgfri type
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 dl rosiner
  • 100 g smør
  • 0.5 dl vann
Bland alt det tørre sammen.
Smelt smøret og bland det sammen med vannet. Rør det inn i det tørre sammen med rosinene.
Form 9 kjeks på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem kjeksene flate.
Stekes ved 175 grader i 20 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre sammen.
Smelt smøret og bland det sammen med vannet. Rør det inn i det tørre sammen med rosinene.
Form 9 kjeks på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem kjeksene flate.
Stekes ved 175 grader i 20 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?