Mørke sjokoladecookies med peanøttfyll

1 t 30 min

Disse kakene er perfekte hvis du er lei av tørre kjeks og småkaker! Det søte livs mørke sjokoladecookies, eller amerikanske sjokoladekjeks, inneholder lite hvetemel og nesten uforskammet mye mørk sjokolade. Det gjør dem usedvanlig myke i konsistensen og gir dem en deilig, intens sjokoladesmak. Sjokoladecookiesene er nydelige som de er, men legger du dem sammen to og to med et kremet peanøttfyll i mellom blir de aldeles fantastiske!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

874 har lagret denne
Mørke sjokoladecookies med peanøttfyll
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Disse kakene er perfekte hvis du er lei av tørre kjeks og småkaker! Det søte livs mørke sjokoladecookies, eller amerikanske sjokoladekjeks, inneholder lite hvetemel og nesten uforskammet mye mørk sjokolade. Det gjør dem usedvanlig myke i konsistensen og gir dem en deilig, intens sjokoladesmak. Sjokoladecookiesene er nydelige som de er, men legger du dem sammen to og to med et kremet peanøttfyll i mellom blir de aldeles fantastiske!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

874 har lagret denne
8
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 200 g brunt sukker
  • 75 g smør
  • 300 g kokesjokolade
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 75 g hvetemel
  • 200 g mørk sjokolade, chips, eller grovhakket kokesjokolade

Peanøttfyll

  • 100 g smør, mykt
  • 300 g peanøttsmør, kremet
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 g melis
  • 1 dl kremfløte

Pynt

  • 100 g kokesjokolade
  • kakestrøssel, sjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 200 g brunt sukker
  • 75 g smør
  • 300 g kokesjokolade
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 75 g hvetemel
  • 200 g mørk sjokolade, chips, eller grovhakket kokesjokolade

Peanøttfyll

  • 100 g smør, mykt
  • 300 g peanøttsmør, kremet
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 g melis
  • 1 dl kremfløte

Pynt

  • 100 g kokesjokolade
  • kakestrøssel, sjokolade
Pisk egg og brunt sukker til tykk og luftig eggedosis.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 gram kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Bland sjokoladesmøret i eggedosisen. Vend deretter inn vaniljeekstrakt.
Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en bolle og bland dette forsiktig inn i røren. Vend til slutt inn mørke sjokoladechips eller grovhakket kokesjokolade.
La kakerøren stå i kjøleskapet i 30 minutter. Da blir den litt fastere i konsistensen. Forvarm ovnen til 180 grader i mellomtiden.
Legg bakepapir på et stekebrett og sett topper av kakedeigen på platen ved hjelp av to spiseskjeer. Beregn god avstand mellom toppene, for de kommer til å flyte utover under stekingen.
Sett bollen med kakedeig tilbake i kjøleskapet mens det første brettet med kaker steker.
Stek kakene i midten av ovnen ved 180 grader i 7-10 minutter, avhengig av hvor store kakene er. Det er viktig at de ikke steker for lenge, for da blir de harde når de avkjøles.
De nystekte kakene skal være flate, ha sprekker på overflaten og fortsatt være myke i konsistensen. La derfor de stekte kakene avkjøles på stekebrettet i minst 10 minutter før du flytter dem forsiktig over på en rist og lar dem avkjøles helt.
Gjenta med resten av kakedeigen til alle sjokoladecookiesene er stekt. La dem gjerne avkjøles til dagen etter, før de fylles med peanøttfyllet.
Lag peanøttfyll: Pisk mykt smør sammen med mykt peanøttsmør, vaniljeekstrakt og melis. Tilsett kremfløten og pisk videre til du får en luftig peanøttfyll.
Legg to og to sjokoladecookies sammen med peanøttfyll i mellom. Pynt hver av cookiesene med smeltet kokesjokolade og sjokoladestrøssel.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og brunt sukker til tykk og luftig eggedosis.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 gram kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Bland sjokoladesmøret i eggedosisen. Vend deretter inn vaniljeekstrakt.
Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en bolle og bland dette forsiktig inn i røren. Vend til slutt inn mørke sjokoladechips eller grovhakket kokesjokolade.
La kakerøren stå i kjøleskapet i 30 minutter. Da blir den litt fastere i konsistensen. Forvarm ovnen til 180 grader i mellomtiden.
Legg bakepapir på et stekebrett og sett topper av kakedeigen på platen ved hjelp av to spiseskjeer. Beregn god avstand mellom toppene, for de kommer til å flyte utover under stekingen.
Sett bollen med kakedeig tilbake i kjøleskapet mens det første brettet med kaker steker.
Stek kakene i midten av ovnen ved 180 grader i 7-10 minutter, avhengig av hvor store kakene er. Det er viktig at de ikke steker for lenge, for da blir de harde når de avkjøles.
De nystekte kakene skal være flate, ha sprekker på overflaten og fortsatt være myke i konsistensen. La derfor de stekte kakene avkjøles på stekebrettet i minst 10 minutter før du flytter dem forsiktig over på en rist og lar dem avkjøles helt.
Gjenta med resten av kakedeigen til alle sjokoladecookiesene er stekt. La dem gjerne avkjøles til dagen etter, før de fylles med peanøttfyllet.
Lag peanøttfyll: Pisk mykt smør sammen med mykt peanøttsmør, vaniljeekstrakt og melis. Tilsett kremfløten og pisk videre til du får en luftig peanøttfyll.
Legg to og to sjokoladecookies sammen med peanøttfyll i mellom. Pynt hver av cookiesene med smeltet kokesjokolade og sjokoladestrøssel.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?