Pascals makroner
Lag Pascals makroner selv! Konditormester Pascal Dupuy har servert nordmenn franske makroner i over 13 år på sine utsalgssteder i Oslo. Nå deler han suksessoppskriften på makroner, samt to forslag til fyll. Dupuy mener det er lett å bli avhengig av disse søte fristelsene med den luftige konsistensen.
– Du trenger ikke å være sulten for å spise makroner. Den lille kjeksen med sprø overflate og mykt fyll er perfekt for å dekke søtsuget. Dessuten er makroner et fint alternativ for glutenallergikere, sier han til Godt.
De populære småkakene er laget av kvernet mandler, eggehvite, melis og sukker. Ifølge Dupuy er trikset for å få det glatte, pene ytterlaget å finsikte melet. Makronene smaker best etter de har ligget i kjøleskapet i 1-2 dager og holder seg ferske i cirka 5 dager. De kan fint også oppbevares i fryseren. Når det gjelder smak på fyllet, er det kun fantasien som setter en stopper. Du kan bruke alt fra syltetøy til både salte og søte kremer.
Oppskriften gir ca. 60 stykker
Lag Pascals makroner selv! Konditormester Pascal Dupuy har servert nordmenn franske makroner i over 13 år på sine utsalgssteder i Oslo. Nå deler han suksessoppskriften på makroner, samt to forslag til fyll. Dupuy mener det er lett å bli avhengig av disse søte fristelsene med den luftige konsistensen.
– Du trenger ikke å være sulten for å spise makroner. Den lille kjeksen med sprø overflate og mykt fyll er perfekt for å dekke søtsuget. Dessuten er makroner et fint alternativ for glutenallergikere, sier han til Godt.
De populære småkakene er laget av kvernet mandler, eggehvite, melis og sukker. Ifølge Dupuy er trikset for å få det glatte, pene ytterlaget å finsikte melet. Makronene smaker best etter de har ligget i kjøleskapet i 1-2 dager og holder seg ferske i cirka 5 dager. De kan fint også oppbevares i fryseren. Når det gjelder smak på fyllet, er det kun fantasien som setter en stopper. Du kan bruke alt fra syltetøy til både salte og søte kremer.
Oppskriften gir ca. 60 stykker
Ingredienser
- 280 g mandelmel, lyst
- 370 g melis
- 230 g eggehvite, romtempererte egg
- 125 g sukker
- konditorfarge, eller pulverfarge
Sjokoladekrem
- 320 g mørk sjokolade
- 100 g glukose, fås kjøpt på apotek
- 500 g fløte
- 100 g smør, romtemperert
Sitronkrem
- 4 stykker egg
- 2 stykker sitron, revet skall
- 200 g sukker
- 125 g smør, romtemperert
Slik gjør du:
- 280 g mandelmel, lyst
- 370 g melis
- 230 g eggehvite, romtempererte egg
- 125 g sukker
- konditorfarge, eller pulverfarge
Sjokoladekrem
- 320 g mørk sjokolade
- 100 g glukose, fås kjøpt på apotek
- 500 g fløte
- 100 g smør, romtemperert
Sitronkrem
- 4 stykker egg
- 2 stykker sitron, revet skall
- 200 g sukker
- 125 g smør, romtemperert
