Hjemmelagde jaffa-kaker

3 h 30 min
Lagret av 339 brukere
Hjemmelagde jaffa-kaker
Lagret av 339 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Appelsingelé

  • 1 pakke appelsingelé
  • 1 ss appelsinmarmelade
  • 3 dl vann

Kjeksbunn

  • 2 stykker egg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvetemel

topping

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 ts matfett, Delfiafett

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Appelsingelé

  • 1 pakke appelsingelé
  • 1 ss appelsinmarmelade
  • 3 dl vann

Kjeksbunn

  • 2 stykker egg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvetemel

topping

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 ts matfett, Delfiafett
Kok opp vannet til appelsingeléen. Rør ut gelepulver og appelsinmarmelade i det varme vannet til det ikke er klumper igjen.
Hell geléen i en form med ca 24 cm diameter eller en liten langpanne. Geléen skal bli omtrent en centimeter høy. 
La geléen avkjøles i formen før den settes i kjøleskapet til den har stivnet helt.
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en 12-hulls muffinsform godt med formfett eller smør. 
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en 12-hulls muffinsform godt med formfett eller smør. 
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn melet og vendt det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll omtrent en spiseskje kakerøre i hvert hull i muffinsformen.
Stek midt i ovnen i omtrent åtte minutter, pass godt på så de ikke brenner seg. Kjeksbunnene skal kun være lysebrune. 
Før en kniv forsiktig langs kanten av kakene når de kommer ut av ovnen og avkjøl helt i formen før de forsiktig tas ut ved hjelp av en kniv eller liten kakespade.
Bruk et lite glass til å stikke ut sirkler av geléen. Glasset må være litt mindre enn omkretsen på kjeksbunnen.
Bruk et lite glass til å stikke ut sirkler av geléen. Glasset må være litt mindre enn omkretsen på kjeksbunnen.
Legg en gelésirkel på hver kjeksbunn.
Smelt sjokoladen over vannbad sammen med en liten teskje matfett.
Smelt sjokoladen over vannbad sammen med en liten teskje matfett.
Bruk en skje til å helle smeltet sjokolade over kakene. Sett kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vannet til appelsingeléen. Rør ut gelepulver og appelsinmarmelade i det varme vannet til det ikke er klumper igjen.
Hell geléen i en form med ca 24 cm diameter eller en liten langpanne. Geléen skal bli omtrent en centimeter høy. 
La geléen avkjøles i formen før den settes i kjøleskapet til den har stivnet helt.
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en 12-hulls muffinsform godt med formfett eller smør. 
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en 12-hulls muffinsform godt med formfett eller smør. 
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn melet og vendt det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll omtrent en spiseskje kakerøre i hvert hull i muffinsformen.
Stek midt i ovnen i omtrent åtte minutter, pass godt på så de ikke brenner seg. Kjeksbunnene skal kun være lysebrune. 
Før en kniv forsiktig langs kanten av kakene når de kommer ut av ovnen og avkjøl helt i formen før de forsiktig tas ut ved hjelp av en kniv eller liten kakespade.
Bruk et lite glass til å stikke ut sirkler av geléen. Glasset må være litt mindre enn omkretsen på kjeksbunnen.
Bruk et lite glass til å stikke ut sirkler av geléen. Glasset må være litt mindre enn omkretsen på kjeksbunnen.
Legg en gelésirkel på hver kjeksbunn.
Smelt sjokoladen over vannbad sammen med en liten teskje matfett.
Smelt sjokoladen over vannbad sammen med en liten teskje matfett.
Bruk en skje til å helle smeltet sjokolade over kakene. Sett kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?