Til hovedinnhold

Søte makroner

1 h 30 min

Makroner er populære småkaker fra Frankrike som anbefales på det sterkeste!

Lagret av 244 brukere
Søte makroner

Makroner er populære småkaker fra Frankrike som anbefales på det sterkeste!

Lagret av 244 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 110 g mandler, skållede
  • 170 g melis
  • 100 g eggehvite, ca. 3 stykk
  • 50 g sukker
  • konditorfarge, noen dråper
  • 2 dl vaniljekrem
  • sjokolade, smeltet, til pynt
  • pistasjnøtter, hakkede, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 110 g mandler, skållede
  • 170 g melis
  • 100 g eggehvite, ca. 3 stykk
  • 50 g sukker
  • konditorfarge, noen dråper
  • 2 dl vaniljekrem
  • sjokolade, smeltet, til pynt
  • pistasjnøtter, hakkede, til pynt
Kjør mandlene til mel i en hurtigmikser. Tilsett melisen og kjør det hele litt til. Sikt mandelmelisen over i bolle.
Bruk en stålbolle og pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett sukkeret litt etter litt under stadig pisking. Pisk videre til stiv marengs.
Vend inn mandelmels og konditorfarge. Røren skal bli jevn, men unngå å røre for mye.
Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker på to bakepapirkledde stekeplater.
La kakene hvile i 30 minutter før de stekes ved 150 grader på nederste rille i ca. 20 minutter. Makronene skal ikke få noe særlig farge, men undersiden skal løsne fra bakepapiret når du prøver å løfte på dem.
Avkjøl kakene og løsne dem fra papiret. Sett sammen to og to makroner med en liten skje vaniljekrem imellom.
Pynt med tynne striper smeltet sjokolade og dryss over litt hakkede pistasjnøtter om du vil.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør mandlene til mel i en hurtigmikser. Tilsett melisen og kjør det hele litt til. Sikt mandelmelisen over i bolle.
Bruk en stålbolle og pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett sukkeret litt etter litt under stadig pisking. Pisk videre til stiv marengs.
Vend inn mandelmels og konditorfarge. Røren skal bli jevn, men unngå å røre for mye.
Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker på to bakepapirkledde stekeplater.
La kakene hvile i 30 minutter før de stekes ved 150 grader på nederste rille i ca. 20 minutter. Makronene skal ikke få noe særlig farge, men undersiden skal løsne fra bakepapiret når du prøver å løfte på dem.
Avkjøl kakene og løsne dem fra papiret. Sett sammen to og to makroner med en liten skje vaniljekrem imellom.
Pynt med tynne striper smeltet sjokolade og dryss over litt hakkede pistasjnøtter om du vil.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?